ΔΕΔΔΗΕ: Πού θα γίνουν διακοπές ρεύματος λόγω του καύσωνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΔΔΗΕ: Πού θα γίνουν διακοπές ρεύματος λόγω του καύσωνα
Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας και πότε θα υπάρξει διακοπής ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με την ενημέρωση του Διαχειριστή. Η λίστα για την Αττική.

Το κύμα καύσωνα συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με τον ΔΕΔΔΗΕ να έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα τον αναλυτικό κατάλογο με τις περιοχές και τις ώρες που πρόκειται να υπάρξει διακοπή της ηλεκτροδότησης για σήμερα και τις επόμενες μέρες.

Δείτε αναλυτικά τη σχετική λίστα εδώ.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα για συμμόρφωση των καταναλωτών με τις οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών ώστε να αποφευχθούν προβλήματα στη λειτουργία του πανελλαδικού δικτύου ηλεκτροδότησης.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημειώνει πως «οι συνθήκες για το ηλεκτρικό σύστημα είναι πρωτοφανείς, καθώς η κατανάλωση τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών. Για τον λόγο αυτόν, ο συντονισμός των αρμόδιων φορέων και των ηλεκτροπαραγωγών σε ανώτατο επίπεδο είναι επιβεβλημένος για να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη τροφοδότηση των καταναλωτών καθ' όλη τη διάρκεια του ακραίου φαινομένου.

Προσθέτει ότι λόγω των ακραίων κλιματολογικών συνθηκών των τελευταίων ημερών και ενόψει της επερχόμενης επιδείνωσης του καύσωνα παρακαλούνται οι πολίτες, κατά τις ώρες αιχμής 13:00-15:00 και 18:00-22:00 να:

  • Αποφεύγουν τη χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και να τη μεταθέτουν κατά τις λοιπές ώρες (εκτός αιχμής).
  • Ρυθμίζουν τη θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.
  • Να μην ξεχνούν τα φώτα αναμμένα σε χώρους που δεν χρησιμοποιούν και να περιορίζουν τη χρήση τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζεται και σήμερα ο ισχυρός καύσωνας - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Συστάσεις προς βιομηχανίες για περιορισμό της κατανάλωσης ρεύματος

gazzetta
gazzetta reader insider insider