Ping-δημία: Ο εντοπισμός κρουσμάτων μέσω του app δυσκολεύει τις αγγλικές επιχειρήσεις 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ping-δημία: Ο εντοπισμός κρουσμάτων μέσω του app δυσκολεύει τις αγγλικές επιχειρήσεις 
Εκπρόσωπος μεγάλη αλυσίδας λιανεμπορίου δήλωσε πως το 10% του προσωπικού των επιχειρήσεων έχει αναγκαστεί να λείψει λόγω της 10ήμερης καραντίνας.

Για μεγάλες δυσκολίες στη λειτουργία των επιχειρήσεων λιανεμπορίου και εστίασης της Αγγλίας κάνουν λόγο οι επιχειρηματίες των κλάδων λόγω της ειδικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα που έχει παρουσιάσει το εθνικό σύστημα υγείας (NHS) της χώρας για άτομα που νοσούν ή έχουν γνωστό που νοσεί από τον κορονοϊό.

Το φαινόμενο της ping-δημίας (pingdemic, σε συνδυασμό του στίγματος ping και της πανδημίας ) έχει οδηγήσει πάνω από 50.000 πολίτες να μείνουν σε 10ήμερη καραντίνα καθώς διαγνώστηκαν, οι ίδιοι ή συγγενείς τους, με τη νόσο.

Εκπρόσωπο μεγάλων επιχειρήσεων έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα για τα άτομα που μπαίνουν σε απομόνώση λόγω της εφαρμογής, με την Ντάουνινγκ Στριτ να απαντά αρνητικά.

Εκπρόσωπος μεγάλη αλυσίδας λιανεμπορίου δήλωσε στο Reuters πως το 10% του προσωπικού των επιχειρήσεων έχει αναγκαστεί να λείψει λόγω της 10ήμερης καραντίνας, με άλλους φορείς του κλάδου να αναφέρουν πως το εν λόγω ποσοστό αγγίζει το 30% επί του συνόλου των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Τα κρούσματα Covid στην Αγγλία έχουν τετραπλασιαστεί από τον Ιούνιο

Αγγλία: Ρεκόρ ειδοποιήσεων στα κινητά για καραντίνα λόγω κορονοϊού

gazzetta
gazzetta reader insider insider