Κύπρος: Επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα - 5 συλλήψεις, 12 τραυματίες αστυνομικοί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κύπρος: Επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα - 5 συλλήψεις, 12 τραυματίες αστυνομικοί
Οι διαδηλωτές βρέθηκαν νωρίτερα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και διαμαρτύρονταν υπέρ της ελευθερίας και των βασικών ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων αλλά και κατά της διαφθοράς.

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στις εγκαταστάσεις του εκδοτικού συγκροτήματος «ΔΙΑΣ», όπου στεγάζεται ο τηλεοπτικός σταθμός Σίγμα στην Κύπρο.

Οι διαδηλωτές βρέθηκαν νωρίτερα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και διαμαρτύρονταν υπέρ της ελευθερίας και των βασικών ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων αλλά και κατά της διαφθοράς.

Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, τα επεισόδια σημειώθηκαν εντός και εκτός κτιρίου με διαδηλωτές να πετάνε κροτίδες και να προκαλούν ζημιές βάζοντας φωτιά στα αυτοκίνητα των εργαζομένων του συγκροτήματος. Μάλιστα, μπήκαν στο κτίριο προκαλώντας ζημιές και ρίχνοντας πέτρες.

Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη πέντε προσώπων και εκδόθηκαν άλλα τέσσερα εντάλματα σύλληψης, ενώ συνεχίζεται η αξιολόγηση μαρτυρικού υλικού, με την Αστυνομία να αναζητεί δέκα πρόσωπα.

Παράλληλα, έχει οριστεί ενισχυμένη ανακριτική ομάδα από το ΤΑΕ Λευκωσίας με σκοπό την πλήρη διερεύνηση των επεισοδίων και την προσαγωγή όσων ευθύνονται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρεται, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και των συλλήψεων τραυματίστηκαν 12 μέλη της Αστυνομίας, εκ των οποίων οι επτά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο και οι δυο είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ν. Αναστασιάδης: «Το κράτος δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν»

Τα πρωτοφανή επεισόδια συνιστούν πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

«Απειλήθηκαν ζωές και καταστράφηκαν περιουσιακά στοιχεία. Κυρίως, όμως, τα περιθωριακά στοιχεία νόμισαν ότι θα εκβιάσουν τη Δημοκρατία μας», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Το κράτος δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν, πόσω μάλλον από άτομα, τα οποία επικαλούμενα παράλογες θεωρίες συνωμοσίας προσπαθούν να οδηγήσουν τη χώρα στον Μεσαίωνα. Το συντεταγμένο κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η Δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια έξαλλων και ανεύθυνων πολιτών», τονίζει.

Στ. Κυριακίδου: Η ελευθερία του τύπου είναι ιερή και αδιαπραγμάτευτη

Tην έντονη καταδίκη της για την επίθεση εναντίον του συγκροτήματος «Δίας» στη Λευκωσία, εξέφρασε με ανάρτησή της στο τουίτερ, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου τονίζοντας ότι η ελευθερία του τύπου είναι «αδιαπραγμάτευτη στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

Φωτογραφίες και βίντεο: sigmalive.com

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider