Σε υψηλό 4μηνου τα νέα κρούσματα στο Ισραήλ - Στο 90% η μετάλλαξη Δέλτα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό 4μηνου τα νέα κρούσματα στο Ισραήλ - Στο 90% η μετάλλαξη Δέλτα
Από τα 200 ενεργά κρούσματα της νόσου στα μέσα Ιουνίου, ο αριθμός έχει αυξηθεί στα 3.000, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 4 μηνών αυξήθηκαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού στο Ισραήλ, με τη μετάλλαξη Δέλτα να τείνει να γίνει το κυρίαρχο στέλεχος της νόσου στη χώρα.

Ειδικότερα, για το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 501 νέα κρούσματα, ενώ τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώνονταν περίπου 300.

Από τις νέες μολύνσεις, το 90% αφορά τη μετάλλαξη Δέλτα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως από τα 200 ενεργά κρούσματα της νόσου στα μέσα Ιουνίου, ο αριθμός έχει αυξηθεί στα 3.000, σύμφωνα με τα στοιχεία του ισραηλινού υπουργείου Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας, Νίτζαν Χόροβιτς, ο οποίος έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις , δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ο κορωνοϊός δεν πρόκειται να εξαφανιστεί σύντομα και μία άλλη μετάλλαξη θα εμφανιστεί , στη θέση της Δέλτα», προσθέτοντας ότι «πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό». Τ

όνισε δε ότι το Ισραήλ επιχειρεί να αντιμετωπίσει την επιδημία αποφεύγοντας τον πανικό και κρατώντας τους περιορισμούς στο μίνιμουμ, ώστε να γίνει δυνατή η συνέχιση μίας «σχεδόν κανονικής» κοινωνικής ζωής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider