ΗΠΑ: Η NSA αρνείται πως παρακολουθεί δημοσιογράφο του Fox News

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η NSA αρνείται πως παρακολουθεί δημοσιογράφο του Fox News
Η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (National Security Agency, NSA), αναγκάστηκε χθες να διαψεύσει την καταγγελία του Τάκερ Κάρλσον

Η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (National Security Agency, NSA), αναγκάστηκε χθες να διαψεύσει την καταγγελία του Τάκερ Κάρλσον, παρουσιαστή του συντηρητικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News, πως τον παρακολουθεί και αποπειράται να τερματίσει την εκπομπή του.

«Η κατηγορία αυτή είναι αναληθής. Ο Τάκερ Κάρλσον ουδέποτε υπήρξε στόχος σε επιχείρηση συγκέντρωσης πληροφοριών της Υπηρεσίας και η NSA ουδέποτε είχε οποιοδήποτε σχέδιο να σταματήσει τη μετάδοση της εκπομπής του», ανέφερε μέσω Twitter η υπηρεσία κατασκοπείας.

Ο κ. Κάρλσον, συντηρητικός παρουσιαστής και σχολιαστής, εξ ορισμού σφοδρός επικριτής της κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν, υποστήριξε στη διάρκεια της εκπομπής του τη Δευτέρα πως «έμαθε από καταμηνυτή ατασθαλιών στην αμερικανική κυβέρνηση που αποφάσισε να τον προειδοποιήσει» ότι «η NSA (...) παρακολουθεί τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες μας και σχεδιάζει να τις διαρρεύσει σε μια προσπάθεια να σταματήσει η μετάδοση της εκπομπής» του.

«Η NSA συγκέντρωσε πληροφορίες εν αγνοία μας και το έκανε για πολιτικούς λόγους. Η κυβέρνηση Μπάιντεν μας κατασκοπεύει. Το έχουμε επιβεβαιώσει», ισχυρίστηκε.

Η NSA «έχει αποστολή τη συγκέντρωση πληροφοριών στο εξωτερικό», αντέτεινε η υπηρεσία μέσω Twitter, τυπικά δεν μπορεί να παρακολουθεί αμερικανούς πολίτες χωρίς δικαστικό ένταλμα παρά μόνο σε κάποιες συγκεκριμένες εξαιρετικές περιπτώσεις.

Τον Μάρτιο πάντως το αμερικανικό Πεντάγωνο είχε επικρίνει τον κ. Κάρλσον, κρίνοντας πως προσπάθησε «να εξευτελίσει ολόκληρο τον στρατό των ΗΠΑ» σε απόσπασμα της εκπομπής του στο οποίο χλεύαζε τον αυξανόμενο αριθμό γυναικών στις τάξεις του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider