Αυστρία: Εγκρίθηκαν από τη Βουλή πάνω από 840 εκατομμύρια ευρώ για αγορές εμβολίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστρία: Εγκρίθηκαν από τη Βουλή πάνω από 840 εκατομμύρια ευρώ για αγορές εμβολίων
Η Επιτροπή Οικονομικών της αυστριακής Βουλής ενέκρινε νομοθετική πρωτοβουλία για την αγορά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια εμβολίων κατά του κορονοϊού κόστους 841,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Επιτροπή Οικονομικών της αυστριακής Βουλής ενέκρινε νομοθετική πρωτοβουλία για την αγορά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια εμβολίων κατά του κορονοϊού κόστους 841,8 εκατομμυρίων ευρώ, εξουσιοδοτώντας τον υπουργό Υγείας να προμηθευτεί τον αριθμό των εμβολίων που αναλογεί στην Αυστρία από τα εμβόλια τα οποία διατίθενται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιπλέον, θα πρέπει να καταστεί δυνατή η διάθεση ορισμένων εμβολίων Covid-19 δωρεάν σε χώρες που δεν συγκαταλέγονται στις φτωχότερες αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ, εκτός από τη συμμετοχή σε διεθνείς μηχανισμούς διανομής, η Αυστρία σκοπεύει επίσης να υποστηρίξει διμερώς κάποια κράτη.

Ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι το εγκεκριμένο ποσό είναι "καλά επενδυμένα χρήματα", καθώς, όπως παρατήρησε, με τις 42 εκατομμύρια δόσεις θα αξιοποιηθεί το πλήρες δυναμικό της διαθέσιμης ποσότητας για την Αυστρία, διότι δεν είναι γνωστό ακριβώς ποιες παραλλαγές θα υπάρξουν στο μέλλον.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, η τιμή των εμβολίων που έχουν παραγγελθεί δεν έχει αλλάξει σημαντικά, ωστόσο τώρα δεν αγοράζονται τα σαφώς φθηνότερα εμβόλια εταιρειών όπως η AstraZeneca, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση της μέσης τιμής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider