ΗΠΑ: 11 εκατομμύρια πολίτες «κινδυνεύουν» με έξωση τον Ιούνιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: 11 εκατομμύρια πολίτες «κινδυνεύουν» με έξωση τον Ιούνιο
Οι ειδικοί εκτιμούν πως ο αριθμός των εξώσεων θα μπορούσε να εκτιναχθεί άμεσα, με την άρση του προστατευτικού μέτρου.

Περισσότεροι από 11 εκατομμύρια πολίτες στην Αμερική αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο τους στην ώρα τους και «κινδυνεύουν» με έξωση, καθώς αυτό το μήνα λήγει ο «θνικός περιορισμός εξώσεων», το μέτρο που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση για να προστατεύσει τους πολίτες εν μέσω πανδημίας Covid.

Σύμφωνα με το CNBC, το μέτρο κατά των εξώσεων θα αρθεί στις 30 Ιουνίου και παρότι δεν κάλυπτε όλες τις περιπτώσεις πολιτών κατάφερε να μειώσει τον συνήθη ρυθμό των εξώσεων.

Μάλιστα, οι ειδικοί εκτιμούν πως ο αριθμός των εξώσεων θα μπορούσε να εκτιναχθεί άμεσα, με την άρση του προστατευτικού μέτρου. Περίπου το 15% των ενήλικων ενοικιαστών χρωστάνε από ένα ή και περισσότερα ενοίκια προς πληρωμή, σύμφωνα με ανάλυση του «The Center on Budget and Policy Priorities».

Μάλιστα, η ρύθμιση προστασίας από τις εξώσεις του CDC έχει δεχτεί πληθώρα νομικών αντιδράσεων με τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων κατοικιών να ασκούν κριτική και να υποστηρίζουν πως δεν μπορούν να δίνουν τα ακίνητα τους «δωρεάν» ή να στηρίζουν την καθυστερημένες οφειλές του κράτους, οι οποίες εκτιμάται πως αγγίζουν τα 70 δισ. δολάρια.

Αυτή τη στιγμή περίπου 1 στους 4 ενοικιαστές έχουν καθυστερήσει το ενοίκιο κατοικίας τους στην Φλόριντα και τη Νότια Καρολίνα, σε σχέση με το 6% στο Μέιν και το Κεντάκι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

DW: Χιλιάδες ενοικιαστές στο Βερολίνο απειλούνται με έξωση

gazzetta
gazzetta reader insider insider