Μήνυση Ερντογάν κατά της Ακσενέρ επειδή τον... παρομοίασε με τον Νετανιάχου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μήνυση Ερντογάν κατά της Ακσενέρ επειδή τον... παρομοίασε με τον Νετανιάχου
Η Ακσενέρ είπε την Τρίτη, ότι ο Νετανιάχου προκαλεί, όπως ο Ερντογάν, κρίσεις προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία.

Μήνυση σε βάρος της αρχηγού ενός κόμματος της αντιπολίτευσης Μεράλ Ακσενέρ, κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επειδή τον συνέκρινε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Στη μήνυσή του, ο Τούρκος ηγέτης αξιώνει αποζημίωση ύψους 250.000 τουρκικών λιρών (24.475 ευρώ) από την ηγέτιδα του αντιπολιτευόμενου κόμματος Iyi, Μεράλ Ακσενέρ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η Ακσενέρ είπε την Τρίτη, ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της, ότι ο Νετανιάχου προκαλεί κρίσεις προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, όπως ο Ερντογάν, σύμφωνα με την ίδια.

«Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, που είναι κάπως η ισραηλινή εκδοχή του Ερντογάν, δεν δίστασε να στοχοθετήσει αμάχους και παιδιά για να σαμποτάρει τους πολιτικούς αντιπάλους του και να κρατήσει με αυτόν τον τρόπο τη θέση του», δήλωσε η Ακσενέρ, αναφερόμενη στην εκστρατεία των ισραηλινών βομβαρδισμών εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

Χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνάντησης με νέους, ο Ερντογάν επέκρινε σφόδρα την Ακσενέρ, χαρακτηρίζοντάς την «ανήθικη», που τον έβαλε «στο ίδιο επίπεδο με τον Νετανιάχου».

«Δεν έχω καν συναντήσει τον Νετανιάχου. (…) Δεν ήταν ποτέ φίλος μας και δεν θα γίνει ποτέ», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider