Διεθνή
19-05-2021 | 09:28

Μπ. Τζόνσον: Πρόγραμμα αναβάθμισης πόλεων με στόχο την οικονομική ανάπτυξη

Newsroom
Μοιράσου το
Johnson
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, μία σειρά προγραμμάτων αστικής αναβάθμισης, οικονομικού ύψους 830 εκατομμυρίων λιρών (963 εκατ. ευρώ) σε πόλεις και αστικά κέντρα που βρίσκονται μακριά από το Λονδίνο, στο πλαίσιο της υπόσχεσης του για «την αναβάθμιση του επιπέδου» της οικονομίας.

Ο Τζόνσον που νίκησε στις εκλογές του 2019 έχοντας σε μεγάλο βαθμό τη στήριξη ψηφοφόρων σε λιγότερο προνομιούχες περιφέρειες της Αγγλίας, ενώ δέχεται πιέσεις από τους εθνικιστές της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, δήλωσε επίσης ότι περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας των υπουργείων Εσωτερικών και Επιχειρήσεων θα μεταφερθούν στην πόλη Στόουκ-ον-Τρεντ στην κεντρική Αγγλία, στο Εδιμβούργο και στο Μπέλφαστ μέχρι το 2025.

«Καθώς η χώρα ανακτά τις δυνάμεις της, η κυβέρνηση ανανεώνει τη δέσμευσή της για αναβάθμιση του επιπέδου της οικονομίας και αντιμετώπιση των ζητημάτων, που είναι πραγματικά σημαντικά για τους ανθρώπους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τζόνσον.

Μεταξύ των προγραμμάτων που θα χρηματοδοτηθούν από την κυβέρνηση είναι ένα νέο συγκρότημα κινηματογραφικών αιθουσών και εστιατορίων στο βόρειο αλιευτικό λιμάνι του Γκρίμσμπι και η μετατροπή μιας εμπορικής εγκατάστασης σε χώρους γραφείων και φιλοξενίας στην πρώην περιοχή ορυχείων Σάτον-ιν-Άσφιλντ στη βόρεια Αγγλία.

Επιπλέον δαπάνες 10 εκατομμυρίων λιρών θα γίνουν για τη βελτίωση της εκπαίδευσης σε τέσσερις τοπικές ενότητες, ενώ ένα πρόγραμμα για την προσφορά βοήθειας σε ευάλωτους νέους θα επεκταθεί κατά 18 εκατομμύρια λίρες.

Τα κενά που υπάρχουν στην οικονομική παραγωγικότητα μεταξύ του Λονδίνου και άλλων περιφερειών στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι τόσο μεγάλα όσο ήταν το 1901, σύμφωνα με μία έκθεση που συντάχθηκε για την κυβέρνηση την προηγούμενη χρονιά.

Η δεξαμενή σκέψης The Resolution Foundation ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι η Βρετανία δεν διαθέτει ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση του Brexit, της κλιματικής αλλαγής, των συνεπειών από την πανδημία COVID-19 και άλλες προκλήσεις που θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν τις οικονομικές επιδόσεις της σε επίπεδα κοντά σε αυτά της οικονομικά ταλαντευόμενης Ιταλίας μάλλον, παρά σε αυτά της Γερμανίας, μέσα στα χρόνια του 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.