Συνεδριάζει η Επιτροπή επιδημιολόγων -Περαιτέρω άνοιγμα στην ατζέντα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεδριάζει η Επιτροπή επιδημιολόγων -Περαιτέρω άνοιγμα στην ατζέντα
Συνεδριάζει από το πρωί η υποεπιτροπή επιδημιολόγων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να εξετάσει και να αξιολογήσει τα επιδημιολογική δεδομένα δεδομένα της χώρας.

Συνεδριάζει από το πρωί η υποεπιτροπή επιδημιολόγων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να εξετάσει και να αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα δεδομένα της χώρας.

Στις 2 το μεσημέρι τη "σκυτάλη" λαμβάνει η ολομέλεια της Επιτροπής, με θέμα το περαιτέρω άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Η ατζέντα περιλαμβάνει τη μείωση του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας, τη λειτουργία φροντιστηρίων, παιδικών σταθμών και γυμναστηρίων.

Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας η πρόταση προβλέπει να μειωθεί κατά μία ώρα και να ξεκινάει από τα μεσάνυχτα αντί για τις 11 το βράδυ, που ισχύει από την Δευτέρα του Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, οποιαδήποτε αλλαγή του ωραρίου δεν αναμένεται να γίνει νωρίτερα από τις 15 Μαΐου, οπότε και θα ανοίξουν ο τουρισμός και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Όσον αφορά στα φροντιστήρια προτείνεται να επαναλειτουργήσουν από την προσεχή Δευτέρα 10 Μαΐου, που θα επιτρέψουν στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων.

Όπως δήλωσε νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, παρότι το θέμα θα συζητηθεί, οι παιδικοί σταθμοί δεν αναμένεται να ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα. Πιθανότερο θεωρείται, ωστόσο, το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των φροντιστηρίων.

Στην τηλεδιάσκεψη των ειδικών θα συμμετάσχει και η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου. Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί εάν θα υπάρξουν ανακοινώσεις εντός της ημέρας. Σε περίπτωση που ληφθούν αποφάσεις θα ανακοινωθούν το απόγευμα, κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, από τον αρμόδιο υπουργό Βασίλη, Κικίλια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider