Τι ισχύει από σήμερα στις μετακινήσεις μεταξύ δήμων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι ισχύει από σήμερα στις μετακινήσεις μεταξύ δήμων
Ελεύθερες», από σήμερα, οι διαδημοτικές μετακινήσεις, εντός της περιφερειακής ενότητας.

«Ελεύθερες», από σήμερα, οι διαδημοτικές μετακινήσεις, εντός της περιφερειακής ενότητας, καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Παρόλα αυτά, παραμένει -έως την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων, δηλαδή των μετακινήσεων μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων- η υποχρέωση αποστολής ειδικού μηνύματος για οποιαδήποτε μετακίνηση, όπως ανακοινώθηκε χθες, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Όσον αφορά στις μετακινήσεις προς εκκλησία, για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, συνεχίζει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25τμ και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους των ναών, η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10τμ, και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Επιπλέον, για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Ποιες περιοχές εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο» και ποιες «κατεβαίνουν στο «κόκκινο»

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσονται ο δήμος Ξάνθης και ο δήμος Ιάσμου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Ακόμη στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) κατεβαίνουν οι: η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, η περιφερειακή ενότητα Αργολίδας, η περιφερειακή ενότητα Κω, ο δήμος Πύδνας- Κολινδρού, ο δήμος Γρεβενών, ο δήμος Καρδίτσας, ο δήμος Σπετσών, ο δήμος Κύθνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις την Κυριακή του Πάσχα

gazzetta
gazzetta reader insider insider