Φον Ντερ Λάιεν: Το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί την ευκαιρία του αιώνα για την Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φον Ντερ Λάιεν: Το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί την ευκαιρία του αιώνα για την Ευρώπη
«Έχουμε 750 δισ. ευρώ από το σχέδιο ανάκαμψης NextGenerationEU, τα οποία πρέπει να επενδύσουμε γρήγορα», αναφέρει η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Ο εμβολιασμός επιταχύνεται σε όλη την Ευρώπη. Τώρα επιβάλλεται να ανακάμψει γρήγορα και η οικονομία μας, η οποία επλήγη σφοδρά από την πανδημία», αναφέρει η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος συνεχίζει λέγοντας πως «μόλις εισήλθαμε σε μια φάση κρίσιμη για την ανάκαμψή μας και για το μέλλον της Ένωσής μας. Έχουμε 750 δισ. ευρώ από το σχέδιο ανάκαμψης NextGenerationEU, τα οποία πρέπει να επενδύσουμε γρήγορα.

Έτσι θα τονώσουμε τις οικονομίες μας, θα τροφοδοτήσουμε την μοναδική ενιαία αγορά μας και θα δώσουμε στην Ευρώπη τη δυνατότητα να βγει δυνατότερη από την κρίση. Αυτή τη στιγμή, οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ οριστικοποιούν τα εθνικά τους σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας. Η Επιτροπή συνεργάζεται στενά και αδιάκοπα μαζί τους στην προσπάθεια αυτή.

Διότι αυτές τις επενδύσεις πρέπει να τις στοχεύσουμε προσεκτικά, για να προετοιμάσουμε την Ευρώπη για το μέλλον. Τις επόμενες εβδομάδες θα μετατρέψουμε τα σχέδια ανάκαμψης σε νομικά κείμενα. Ξέρουμε τι θέλουμε να πετύχουμε, διότι τους στόχους αυτούς τους επιλέξαμε από κοινού, ως Ευρώπη των 27. Θέλουμε να οικοδομήσουμε μια Πράσινη Ευρώπη που προστατεύει το κλίμα και το περιβάλλον μας, και η οποία δημιουργεί βιώσιμες θέσεις εργασίας.

Θέλουμε να επενδύσουμε σε μια ψηφιακή Ευρώπη, καινοτόμο και ανταγωνιστική στις διεθνείς αγορές. Και θέλουμε μια Ευρώπη ανθεκτική, καλύτερα προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει μελλοντικές κρίσεις. Έχουμε στη διάθεσή μας 750 δισ. ευρώ για να οικοδομήσουμε την μελλοντική μας Ένωση.

Αυτό αποτελεί την ευκαιρία του αιώνα για την Ευρώπη. Πρόκειται για μια πραγματικά ιστορική στιγμή. Η Επιτροπή θα διασφαλίσει ότι τα σχέδια αυτά θα αντανακλούν το υψηλό επίπεδο της φιλοδοξίας μας. Το οφείλουμε στους πολίτες μας και ιδίως στους νέους μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider