Ελλάδα
27-04-2021 | 10:28

Άδ. Γεωργιάδης: Επιστροφή στο σπίτι στις 23.00 όταν ανοίξει η εστίαση - Πρόταση για κατάργηση του click-inside

Newsroom
Μοιράσου το
Άδ. Γεωργιάδης: Επιστροφή στο σπίτι στις 23.00 όταν ανοίξει η εστίαση - Πρόταση για κατάργηση του click-inside
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στις 23.00 οι πολίτες θα πρέπει να είναι σπίτι, ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης,  Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, αναφερόμενος στο ωράριο των εστιατορίων που μετά το άνοιγμα της εστίασης την Δευτέρα, θα κλείνουν στις 11 το βράδυ.

Εξήγησε πως υπήρξε πρόταση για κατάργηση του click-inside προς την επιτροπή, η οποία ακόμα δεν έχει εγκριθεί, λόγω της χαμηλής κίνησης της αγοράς στις πρώτες ημέρες ανοίγματος. Ωστόσο, σημείωσε πως το sms δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί στις μετακινήσεις και πως θα μπορούσε αυτό (το sms) να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί. Πάντως, εξήγησε, πως στόχος είναι μέχρι να ανοίξει ο τουρισμός να έχει καταργηθεί το sms, το οποίο όμως θα εξαρτηθεί κι από την πορεία των εμβολιασμών γι’ αυτό κι έκανε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, γιατί είναι η μόνη λύση να γλυτώσουμε καραντίνες και sms όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Ανέφερε πως σέβεται το ατομικό δικαίωμα όσων αποφάσισαν να μην κάνουν το εμβόλιο αλλά η πράξη αυτή κρίνεται και πως πρόκειται για απόλυτη κοινωνική ανευθυνότητα. «Με την πράξη αυτή θέτεις σε κίνδυνο τους άλλους. Ηθικά απαράδεκτος όποιος δεν κάνει το εμβόλιο». Ωστόσο, υπογράμμισε πως ο εμβολιασμός δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικός. 

Τόνισε ιδιαιτέρως την ανάγκη εμβολιασμού και έκανε έκκληση στους πολίτες να προχωρήσουν σε αυτόν. Μόνη λύση για να γλιτώσουμε καραντίνες και sms είναι το εμβόλιο ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ σημείωσε πως έχει συγχαρεί τον κ. Φίλη που είπε δημόσια ότι έκανε το εμβόλιο. Ανέφερε πως σέβεται το ατομικό δικαίωμα όσων αποφάσισαν να μην κάνουν το εμβόλιο αλλά η πράξη αυτή κρίνεται και πως πρόκειται για απόλυτη κοινωνική ανευθυνότητα. «Με την πράξη αυτή θέτεις σε κίνδυνο τους άλλους. Ηθικά απαράδεκτος όποιος δεν κάνει το εμβόλιο». Ωστόσο, υπογράμμισε πως ο εμβολιασμός δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικός. 

Όσον αφορά, το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων εξήγησε ότι έπρεπε να ανοίξουν γιατί από την ώρα που είχε ανοίξει το υπόλοιπο λιανικό εμπόριο όσο ήταν κλειστά αυτά και τα mall δημιουργείτο μεγάλος αθέμιτος ανταγωνισμός εντός του λιανικού εμπορίου. «Έπρεπε λοιπόν αυτός ο αθέμιτος ανταγωνισμός να λήξει».

Για τους επιχειρηματίες της εστίασης που δεν έχουν πολύ χώρο εξωτερικά ανέφερε πως όπως έγινε και πέρυσι θα δοθεί κοινόχρηστος χώρος σε όσους έχουν πρόσβαση σε δρόμο να μπορούν να απλώσουν τα τραπεζοκαθίσματα σε μεγαλύτερο κομμάτι δημοσίου χώρου. Επιπλέον, αναφέρθηκε στα μέτρα οικονομικής στήριξης για την εστίαση.

Τέλος, για τους γάμους και τα βαπτίσεις σημείωσε πως δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση. «Όσο η πανδημία πέφτει τα μέτρα αίρονται. Όσο κάνουμε εμβόλια θα έχουμε γάμους και βαπτίσεις» υπογράμμισε χαρακτηριστικά. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πιερρακάκης για κατάργηση των SMS μετακινήσεων: Ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες