Ρωσία: Μεταφέρεται σε νοσοκομείο ο Αλεξέι Ναβάλνι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Μεταφέρεται σε νοσοκομείο ο Αλεξέι Ναβάλνι
Η σωφρονιστική υπηρεσία της Ρωσίας αποφάσισε να μεταφέρει τον Αλεξέι Ναβάλνι σε νοσοκομείο.

Η σωφρονιστική υπηρεσία της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να μεταφέρει τον Αλεξέι Ναβάλνι, τον επικριτή του Κρεμλίνου που κάνει απεργία πείνας, σε νοσοκομείο για κρατουμένους.

Η υπηρεσία που είναι αρμόδια για τις φυλακές ανακοίνωσε ότι η κατάσταση της υγείας του 44χρονου αντιπολιτευόμενου πολιτικού είναι ικανοποιητική και ότι εξετάζεται από γιατρό σε καθημερινή βάση.

Ο Ναβάλνι ξεκίνησε απεργία πείνας στις 31 Μαρτίου διαμαρτυρόμενος για την άρνηση των αρχών της φυλακής, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, να του παράσχουν επαρκή ιατρική φροντίδα για έντονους πόνους στο πόδι και την πλάτη.

Επικρίσεις από την ΕΕ

«Καθιστούμε τις ρωσικές αρχές υπεύθυνες για την κατάσταση της υγείας του κ. Ναβάλνι», δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ πριν από την τηλεδιάσκεψη των 27 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, οι οποίοι χθες, Κυριακή, εξέδωσαν κοινή δήλωση προειδοποιώντας ότι η ζωή του Ναβάλνι κινδυνεύει.

«Αναλάβετε τώρα δράση, αλλιώς το αίμα του κ. Ναβάλνι θα είναι για πάντα στα χέρια σας», δήλωσε ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος ηγείται του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που είναι το μεγαλύτερο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις δήλωσε πως η ΕΕ, η οποία έχει ήδη επιβάλει κυρώσεις σε Ρώσους τους οποιους θεωρεί υπεύθυνους για τη δηλητηρίαση του Ναβάλνι, δήλωσε πως η ΕΕ θα πρέπει να ετοιμάσει μια ειδική ιατρική ομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider