Διεθνή
16-04-2021 | 12:58

Γερμανία: Ο Μάρκους Ζέντερ εξακολουθεί να προηγείται του Άρμιν Λάσετ στις δημοσκοπήσεις

Newsroom
Μοιράσου το
Γερμανία: Ο Μάρκους Ζέντερ εξακολουθεί να προηγείται του Άρμιν Λάσετ στις δημοσκοπήσεις
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας και Αρχηγό της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ θεωρεί καταλληλότερο για το χρίσμα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) το 44% των Γερμανών, ενώ ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) 'Αρμιν Λάσετ συγκεντρώνει την προτίμηση μόλις του 17%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του νέου Deutschlandtrend που παρουσιάστηκε νωρίτερα σήμερα από το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD, το 72% των ψηφοφόρων της Χριστιανικής Ένωσης προτιμά ως υποψήφιο Καγκελάριο τον κ. Ζέντερ, έναντι του 15% που επιλέγει τον κ. Λάσετ. Σε ό,τι αφορά τον γενικό πληθυσμό, το 33% των ερωτηθέντων θεωρεί ακατάλληλους και τους δύο υποψηφίους.

Η απόφαση σχετικά με την επιλογή του υποψήφιου Καγκελάριου, που θα οδηγήσει την Χριστιανική Ένωση στις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου, αναμένεται να ληφθεί εντός των επόμενων ημερών. Σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel», η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης μαζεύει υπογραφές προκειμένου το θέμα να τεθεί στους βουλευτές των δύο κομμάτων την ερχόμενη Τρίτη, εάν έως τότε δεν έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο αρχηγών. «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι το μοναδικό όργανο στο οποίο συμμετέχουν και τα δύο κόμματα», επισήμανε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και βουλευτής του CDU Γκούντερ Κρίχμπάουμ, ο οποίος έχει αναλάβει τη συγκέντρωση των υπογραφών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.