ΗΠΑ: Ισχυρή αύξηση στις λιανικές πωλήσεις, μείωση στα επιδόματα ανεργίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ισχυρή αύξηση στις λιανικές πωλήσεις, μείωση στα επιδόματα ανεργίας
Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις του λιανικού εμπορίου και αισθητή πτώση στις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στην αμερικανική οικονομία.

Ως σημάδια βελτίωσης της αμερικανικής οικονομίας «διαβάζονται» τα στοιχεία για τις πωλήσεις του λιανεμπορίου και για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ ανακοινώθηκαν την Πέμπτη.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου της χώρας, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 9,8% για τον Μάρτιο, έναντι πτώσης 3% για τον Φεβρουάριο.

Οι κλάδοι των αθλητικών ειδών, του ιματισμού και των τροφίμων πρωταγωνίστησαν στην αύξηση, με τα στοιχεία να σηματοδοτούν τον καλύτερο μήνα για τις λιανικές πωλήσεις από το Μάιο του 2020.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν μια άνοδο 5,9%.

Εξάλλου, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα διαμορφώθηκαν στις 576.000 από 744.000 προηγουμένως.

Οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 700.000 αιτήσεις.

Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν σε 3,73 εκατ. την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Απριλίου, από τις 3,734 εκατ. αιτήσεις προηγουμένως.

Ακόμα, ο δείκτης Empire για την πορεία της αμερικανικής μεταοποίησης αυξήθηκε στις 26,3 μονάδες για τον Απρίλιο, από τις 17,4 μονάδες τον Μάρτιο. Οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 19,5 μονάδες.

Ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών που καταρτίζει η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ για την κρίσιμη, οικονομικά, πολιτεία της Φιλαδέλφεια (Philly Fed) υποχώρησε στις 50,2 μονάδες για τον Απρίλιο από τις 51,8 μονάδες τον Μάρτιο. Οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 42 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider