Διεθνή
09-04-2021 | 11:44

Impossible Foods: Ετοιμάζεται για IPO-γίγας ύψους 10 δισ. δολαρίων

Newsroom
Μοιράσου το
Impossible Foods: Ετοιμάζεται για IPO-γίγας ύψους 10 δισ. δολαρίων
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Impossible Foods ετοιμάζεται για μια αρχική δημόσια προσφορά που θα μπορούσε να αποφέρει στην κατασκευάστρια φυτικών burger 10 δισ. δολάρια μέσα στην επόμενη χρονιά.

Η εταιρεία της Silicon Valley, η οποία μόλις εγκαινίασε την πρώτη της πανεθνική τηλεοπτική καμπάνια, σκέφτεται να μετατραπεί σε εισηγμένη είτε μέσω μιας παραδοσιακής IPO ή μέσω μιας λεγόμενης εταιρείας εξαγορών ειδικού σκοπού (SPAC), σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το Reuters.

Μια IPO 10 δισ. δολαρίων θα έκανε να φαίνονται αμελητέα τα 4 δισ. δολάρια στα οποία αποτιμήθηκε η εταιρεία σε έναν γύρο ιδιωτικής χρηματοδότησης το 2020. Οι χρηματοδότες της Impossible Foods –μεταξύ των οποίων οι venture capital επενδυτές Khosla Ventures και Horizon Ventures, καθώς και οι celebrities Serena Williams και Jay-Z- άντλησαν 1,5 δισ. δολάρια από ιδιώτες.

Η εταιρεία βρίσκεται σε σφοδρή αντιπαλότητα με την ανταγωνιστική Beyond Meat, «χτυπώντας» συνεργασίες με μεγάλους λιανοπωλητές και καταστήματα τροφίμων, καθώς και εγχειρήματα ανάπτυξης προϊόντων σε εταιρείες τύπου McDonalds και Restaurant Brands International, εν μέσω μιας περιόδου μετάβασης στις καταναλωτικές συνήθειες στο φαγητό και στις περιβαλλοντικές ανησυχίες γύρω από την βιομηχανία βοδινού κρέατος.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.