Διεθνή
06-04-2021 | 13:08

Reuters: «Μπλόκο» ΕΕ σε 3,1 εκατ. εμβόλια της AstraZeneca στην Αυστραλία

Newsroom
Μοιράσου το
Reuters: «Μπλόκο» ΕΕ σε 3,1 εκατ. εμβόλια της AstraZeneca στην Αυστραλία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Πάνω από 3 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca δεν έχει λάβει η Αυστραλία, εν μέσω των περιορισμών που έχει επιβάλει στις εξαγωγές η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκαλώντας πλήγμα στο σχέδιο εμβολιασμού της χώρας. 

Σύμφωνα με το Reuters, οι αρχές είχαν δεσμευτεί να χορηγήσουν τουλάχιστον 4 εκατ. πρώτες δόσεις του εμβολίου έως τα τέλη Μαρτίου, ωστόσο ο αριθμός αυτός διαμορφώνεται στους 670.000 μόνο, έπειτα από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εμποδίσει τις εξαγωγές εμβολίων της AstraZeneca.  

«Είχαμε προγραμματίσει να έχουμε λάβει πάνω από 3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca από το εξωτερικό μέχρι τώρα, οι οποίες δεν έχουν φτάσει στην Αυστραλία λόγω των προβλημάτων με τις εξαγωγές που συμβαίνουν και σε άλλα μέρη του κόσμου», ανέφερε ο αξιωματούχος υγείας, Michael Kidd, στο Sky News.

Σημειώνεται πως η Αυστραλία ξεκίνησε τους εμβολιασμούς πολύ αργότερα από κάποιες άλλες χώρες, λόγω του χαμηλού αριθμού κρουσμάτων, καταγράφοντας μόλις 29.400 και 909 θανάτους συνολικά από την έναρξη της πανδημίας. Ωστόσο, οι καθυστερήσεις στα εμβόλια της AstraZeneca καθυστερούν το σχέδιο εμβολιασμού του πληθυσμού των 26 εκατ..

Εξάλλου, η πλειοψηφία των Αυστραλών θα λάβει το AstraZeneca, με 50 εκατ. δόσεις να παράγονται εγχώρια από τα τέλη Μαρτίου. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.