Διεθνή
02-04-2021 | 14:00

Ποιες χώρες προσθέτει η Βρετανία στην «κόκκινη» ταξιδιωτική λίστα

Newsroom
Μοιράσου το
Ποιες χώρες προσθέτει η Βρετανία στην «κόκκινη» ταξιδιωτική λίστα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το Μπανγκλαντές, την Κένυα, το Πακιστάν και τις Φιλιππίνες θα προσθέσει η Βρετανία στον ταξιδιωτικό της «κόκκινο κατάλογο», απαγορεύοντας την είσοδο στο έδαφός της πολιτών που φτάνουν από αυτές τις χώρες, εκτός κι αν είναι Βρετανοί ή Ιρλανδοί πολίτες.

Οι αρχές θα αρνούνται την είσοδο στη χώρα των πολιτών που θα φτάνουν στη Βρετανία από χώρες που βρίσκονται στον «κόκκινο κατάλογο», ενώ οι Βρετανοί που θα επιστρέφουν στη χώρα τους από αυτές θα οφείλουν να τηρούν υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών σε ξενοδοχεία.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το Πακιστάν, η Κένυα, οι Φιλιππίνες και το Μπανγκλαντές θα ενταχθούν από τις 04:00 της 9ης Απριλίου στον κατάλογο αυτόν, στον οποίο βρίσκονται περίπου άλλες τριάντα χώρες κυρίως στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Αμερική.

Αιτήματα είχαν διατυπωθεί για να συμπεριληφθούν σε αυτόν κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, όπου υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, αλλά η βρετανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι προς το παρόν δεν σχεδιάζει να κάνει κάτι τέτοιο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.