Το Πακιστάν ήρε για δεύτερη φορά την απαγόρευση στο TikTok

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Πακιστάν ήρε για δεύτερη φορά την απαγόρευση στο TikTok
Ένας από τους συμβούλους του πρωθυπουργού Ίμραν Χαν είχε κατηγορήσει την εφαρμογή ότι προωθεί «την εκμετάλλευση, την υποβάθμιση σε αντικείμενο και την σεξουαλική αντιμετώπιση» νεαρών κοριτσιών.

Το Πακιστάν ήρε την απαγόρευση που είχε επιβάλει για δεύτερη φορά στην δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής βίντεο TikTok για μετάδοση «ανήθικων και αντίθετων από ηθικής άποψης» περιεχομένων.

Η απόφαση των αρχών για την άρση της απαγόρευσης ελήφθη έπειτα από νέα δέσμευση της εφαρμογής να λάβει μέτρα για τον έλεγχο αυτού του είδους των περιεχομένων.

«Η εφαρμογή μας υποσχέθηκε να φιλτράρει και να θέσει υπό έλεγχο τα περιεχόμενα», δήλωσε στο AFP ο Τζαχάνζεμπ Μεχσούντ, ένας δικηγόρος της υπηρεσίας Τηλεπικοινωνιών του Πακιστάν.

Το TikTok εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση αυτή.

Δικαστήριο στην πόλη Πεσαβάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, είχε δώσει εντολή τον περασμένο μήνα στις ρυθμιστικές αρχές των τηλεπικοινωνιών να απαγορεύσουν την εφαρμογή λόγω της μετάδοσης βίντεο που κρίνονταν αντίθετα με τις συντηρητικές αξίες της χώρας.

Η κινεζική εφαρμογή, που είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των νεαρών Πακιστανών, ιδιαίτερα στις αγροτικές ζώνες, είχε ήδη αποδεχθεί να ελέγξει τα περιεχόμενά της έπειτα από μια πρώτη και σύντομη απαγόρευσή της τον Οκτώβριο.

Ένας από τους συμβούλους του πρωθυπουργού Ίμραν Χαν είχε κατηγορήσει την εφαρμογή ότι προωθεί «την εκμετάλλευση, την υποβάθμιση σε αντικείμενο και την σεξουαλική αντιμετώπιση» νεαρών κοριτσιών.

Οι υπέρμαχοι της ελευθερίας της έκφρασης επικρίνουν από καιρό την κατάφωρη λογοκρισία και τον έλεγχο των αρχών στο ίντερνετ, στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης και στις εφημερίδες.

Πέρυσι οι ρυθμιστικές αρχές είχαν ζητήσει επίσης από το YouTube να αποκλείει αμέσως την πρόσβαση στο Πακιστάν σε οποιοδήποτε βίντεο κρίνεται «ανεπιθύμητο», αίτημα το οποίο επέκριναν οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider