«Φρένο» στις εξαγωγές των εμβολίων Covid βάζει η ΕΕ (vid)

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Φρένο» στις εξαγωγές των εμβολίων Covid βάζει η ΕΕ (vid)
Η ΕΕ βάζει «φρένο» στις εξαγωγές των εμβολίων Covid για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην «κρίση του αιώνα».

«Φρένο» στις εξαγωγές των εμβολίων Covid, σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξετάζει η ΕΕ, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την επάρκεια των απαραίτητων δόσεων για τους πολίτες των κρατών-μελών, ενόψει ενός τρίτου κύματος της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, σήμερα, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προειδοποίησε για την εφαρμογή αυστηρότερων περιορισμών στις εξαγωγές εμβολίων κατά του κορoνοϊού.

«Η ΕΕ εξάγει εμβόλια προς υποστήριξη της παγκόσμιας συνεργασίας. Όμως οι ανοιχτοί δρόμοι είναι δύο κατευθύνσεων» ήταν το σαφές μήνυμα της προέδρου της Κομισιόν

Στο πλαίσιο της παρουσίας της πρότασης της Επιτροπής για το ψηφιακό πιστοποιητικό, η πρόεδρος της Κομισιόν έστειλε σαφές μήνυμα προς όλους τονίζοντας πως «βιώνουμε την κρίση του αιώνα», με φόντο την αύξηση των θανάτων λόγω Covid στην Ευρώπη, οι οποίοι έφτασαν τους 550.000.

«Εάν χρειαστεί, θα σκεφτούμε πώς να προσαρμόσουμε τις εξαγωγές μας με βάση την αμοιβαιότητα και, στην περίπτωση χωρών με υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού από εμάς, την αναλογικότητα» διεμήνυσε η κ. φον ντερ Λάιεν.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider