Υπόθεση Σάρα Έβεραρντ: Η βρετανική αστυνομία εντόπισε τη σορό της γυναίκας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπόθεση Σάρα Έβεραρντ: Η βρετανική αστυνομία εντόπισε τη σορό της γυναίκας
Η υπόθεση προκάλεσε αίσθηση στην κοινή γνώμη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η βρετανική αστυνομία επιβεβαίωσε την Παρασκευή πως εντόπισε τη σορό της Σάρα Έβεραρντ σε δάσος έξω από το Λονδίνο, κλείνοντας την αυλαία σε μια υπόθεση που προκάλεσε αίσθηση στην κοινή γνώμη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Έβεραρντ εθεάθη τελευταία φορά στις 09.30 μ.μ. στις 3 Μαρτίου ενώ επέστρεφε στην κατοικία της από ένα φιλικό σπίτι στο νότιο Λονδίνο.

Ένας Βρετανός αστυνομικός, γύρω στα 40, που εργάζεται στη φύλαξη διπλωματικών κτιρίων, συνελήφθη, καθώς θεωρείται ύποπτος για ανθρωποκτονία, απαγωγή και προσβολή δημοσίας αιδούς, ενώ μια γυναίκα, περίπου 30 ετών, συνελήφθη κατηγορούμενη για παροχή βοήθειας σε εγκληματία.

Η Κρεσίντα Ντικ, επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης του Λονδίνου, δήλωσε ότι η ίδια και συνάδελφοί της είναι «απολύτως σοκαρισμένοι» με την είδηση ότι συνελήφθη αστυνομικός εν ενεργεία, λέγοντας ότι προκάλεσε «κύματα σοκ και οργής» στην κοινή γνώμη και στις τάξεις της αστυνομίας.

Πριν από την επίσημη ταυτοποίηση της σορού, η οικογένεια της Έβεραρντ απέτισε φόρο τιμής στην «όμορφη κόρη Σάρα» και απηύθυνε έκκληση για βοήθεια προκειμένου να επιλυθεί «αυτό το φοβερό έγκλημα».

Από την πλευρά της, η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τις γυναίκες και τα κορίτσια μετά την κατακραυγή που ακολούθησε η εξαφάνιση της 33χρονης.

«Κάθε γυναίκα και κορίτσι θα πρέπει να είναι ελεύθερες να περπατούν στους δρόμους μας χωρίς τον παραμικρό φόβο παρενόχλησης, κακοποίησης ή βίας», έγραψε η Βρετανίδα υπουργός στο Twitter.

Εντούτοις, η αστυνομία δέχθηκε επικρίσεις από τους διοργανωτές μιας προγραμματισμένης αγρυπνίας αύριο, κοντά στο σημείο όπου η Έβεραρντ εθεάθη τελευταία φορά, για την οποία οι αρχές προειδοποιούν ότι θα είναι παράνομη δεδομένων των περιορισμών κατά της Covid-19.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider