Η British Airways επιστρατεύει «μεγάλα όπλα» για πτήσεις τουριστών στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η British Airways επιστρατεύει «μεγάλα όπλα» για πτήσεις τουριστών στην Ελλάδα
Η βρετανική αεροπορική εταιρεία σκέφτεται να χρησιμοποιήσει πτήσεις Boeing 787, 777 και Airbus A350 για τις επισκέψεις τουριστών στην Ελλάδα.

Η British Airways είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει κάποια από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος αεροπλάνα της για να ενισχύσει τα ταξίδια Βρετανών τουριστών σε προορισμούς όπως η Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021, με στόχο ισχυρότερα κέρδη εν όψει της ανάκαμψης της τουριστικής αγοράς μετά από τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Ελλάδα είναι έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της στα μέσα Μαΐου, με την αγορά της Ισπανίας να έπεται, με τις αεροπορικές εταιρείες να είναι έτοιμες να επανεκκινήσουν τα δρομολόγια τους. Το BBG υπενθυμίζει τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού της Ελλάδας, Χάρη Θεοχάρη, για επανεκκίνηση της τουριστικής σεζόν στις 14 Μαΐου.

Η British Airlines (BA), έχει διαθέσιμα στο στόλος της στο αεροδρόμιο του Χίθροου αεροσκάφη τύπου Boeing 787, 777 και Airbus A350, που μπορούν να μεταφέρουν έως και διπλάσιο αριθμό ταξιδιωτών από τις πτήσεις που συνήθως μεταφέρουν επισκέπτες στους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Τα μοντέλα με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα πραγματοποιούν πτήσεις σε πιο μακρινές αποστάσεις, που ωστόσο είναι σε μεγάλο βαθμό ανενεργού λόγω των περιορισμών που ισχύσουν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι τελικές αποφάσεις της BA θα εξαρτηθούν από τις τουριστικές κρατήσεις και τις αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης για την επανεκκίνηση των εμπορικών πτήσεων, με την αεροπορική εταιρεία να δηλώνει πως τα επιχειρησιακά σχέδια της είναι ανοιχτά σε αναθεώρηση, αποφεύγοντας να σχολιάσει συγκεκριμένα σχέδια που έχει για τους επόμενους μήνες.

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έχει ορίσει ως ημερομηνία επανέναρξης των διεθνών πτήσεων την 17η Μαΐου, σημειώνει το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider