Διεθνή
06-03-2021 | 19:38

Σκάνδαλο Davy Group: Πρόστιμο και εξυγίανση

Newsroom
Μοιράσου το
Σκάνδαλο Davy Group: Πρόστιμο και εξυγίανση

Ο διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου χρηματιστηριακού ομίλου της Ιρλανδίας, Davy Group, παραιτήθηκε μετά από τη θύελλα αποκαλύψεων ότι μια ομάδα από στελέχη της εταιρείας προσπάθησαν να εξαργυρώσουν μια συμφωνία ομολόγων παίρνοντας στα κρυφά την αντίθετη πλευρά της συμφωνίας ενός πελάτη. 

H Davy Group, στο πνεύμα της πρόσφατης συμφωνίας που είχε συνάψει με την Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας, έκανε άμεσα δεκτές τις παραιτήσεις του CEO και των υποδιευθυντών καθώς και του εκτελεστικού διευθυντή του Ομίλου. Η σχετική συμφωνία, αφορούσε πρόστιμο ύψους 4,1 εκατ. Ευρώ το οποίο τις επιβλήθηκε καθώς αποδείχθηκε την περασμένη Τρίτη η ενοχή 16 στελεχών και ατόμων του προσωπικού. Η αιτιολογία από την πλευρά της Κεντρικής Τράπεζας ήταν ότι αυτή η παρανομία συνέβη λόγω αδύναμου εσωτερικού ελέγχου που έπρεπε να είχε συμβεί από την πλευρά της Davy Group.

Το συγκεκριμένο σκάνδαλο έφτασε και στο ιρλανδικό κοινοβούλιο, καθώς η αντιπολίτευση άσκησε δριμεία κριτική και κάλεσε την κυβέρνηση να αφαιρέσει την άδεια της Davy Group με την οποία συμμετείχε στο χρηματιστήριο και την αφορά ομολόγων. Το Υπουργείο Οικονομικών ενώ αποδέχθηκε τη σοβαρότητα του σκανδάλου μέχρι τώρα δεν φαίνεται να έχει προβεί σε κάποια κίνηση απέναντι στον όμιλο.

Η Davy Group πλέον θα έχει ένα διοικητικό συμβούλιο το οποίο θα αποτελείται από στελέχη που προσήλθαν στην εταιρεία μετά το 2014 (χρονιά του σκανδάλου) και μετά την τελική εξέταση του προστίμου και όσων θα ακολουθήσουν επιδιώκει να ξαναμπει σε τροχιά εξυγίανσης και ανάπτυξης
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.