Ελλάδα
03-03-2021 | 12:03

Θεσσαλονίκη - Χαρίσειο: Τέσσερα κρούσματα Covid-19 σε γηροκομείο

Newsroom
Μοιράσου το
Θεσσαλονίκη - Χαρίσειο: Τέσσερα κρούσματα Covid-19 σε γηροκομείο

Τέσσερα κρούσματα Covid-19 μεταξύ των γηροκομούμενων εντοπίστηκαν στο Χαρίσειο Γηροκομείο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε χτες κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ.

Όπως ανακοινώθηκε από το Χαρίσειο και τα τέσσερα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά και -σύμφωνα με το πρωτόκολλο- απομονώθηκαν στην ειδική πτέρυγα αυξημένης φροντίδας. Οι υπόλοιπες πτέρυγες του Χαρισείου λειτουργούν κανονικά τηρώντας υψηλά μέτρα ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι στην Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, γηροκομούμενος στο Χαρίσειο είχε βρεθεί θετικός στην Covid-19 σε μοριακό τέστ στο οποίο υποβλήθηκε στο Ιπποκράτειο, όπου είχε διακομιστεί λόγω απώλειας συνείδησης, χωρίς όμως να έχει κανένα σύμπτωμα κορονοϊού.

Την επόμενη ημέρα, το προσωπικό του Ιδρύματος που ήρθε σε επαφή με τον ηλικιωμένο υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο και τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά. Χθες πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένος έλεγχος όλου του προσωπικού του Χαρισείου από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, ενώ στον έλεγχο που έγινε στους γηροκομούμενους εντοπίστηκαν τα τέσσερα θετικά κρούσματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.