Ισπανία: Νέο πακέτο στήριξης - 11 δισ. ευρώ σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισπανία: Νέο πακέτο στήριξης - 11 δισ. ευρώ σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις
Στόχος του νέου προγράμματος ενίσχυσης είναι να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες μικρών και μεσσαίων επιχειρήσεων, αλλά και των αυτοαπασχολούμενων που έχουν πληγεί σοβαρά από την κρίση της πανδημίας Covid-19.

Ένα πακέτο στήριξης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων ύψους 11 δισ. ευρώ ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο Ισπανός Πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Στόχος του νέου προγράμματος ενίσχυσης είναι να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και των αυτοαπασχολούμενων που έχουν πληγεί σοβαρά από την κρίση της πανδημίας Covid-19.

Παρότι ο Σάντσεθ ήταν φειδωλός στις δηλώσεις του, κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν πως το πλάνο της κυβέρνησης δεν έχει οριστικοποιηθεί και πως οι λεπτομέρειες βρίσκονται ακόμα υπό συζήτηση με την Τράπεζα της Ισπανίας και τον ιδιωτικό τραπεζικό κλάδο. Σύμφωνα με το Reuters το πακέτο θα περιλαμβάνει «κούρεμα» σε δάνεια με κρατικές εγγυήσεις και ανακεφαλαιοποίηση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τα μέχρι στιγμής μέτρα της ισπανικής κυβέρνησης περιλάμβαναν «κούρεμα» κυρίως σε δάνεια με κρατικές εγγυήσεις, ενώ οι τομείς που δέχτηκαν τα πιο ισχυρά «χτυπήματα» από την κρίση Covid, όπως η εστίαση, έλαβαν άμεση βοήθεια με επιδόματα.

«Δεν θέλουμε απλά να σώσουμε επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας στο Κοινοβούλιο.

Η Ισπανία είναι μια τις πλέον πληγείσες από την πανδημία χώρες με πάνω από 3 εκατομμύρια κρούσματα και περισσότερους από 68.000 θανάτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider