Βατόπουλος: Η ασφαλέστερη επιλογή είναι η παράταση του lockdown

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βατόπουλος: Η ασφαλέστερη επιλογή είναι η παράταση του lockdown
Βατόπουλος: Το ασφαλές είναι να πάμε σε παράταση του lockdown

«Υγειονομικά ασφαλές» χαρακτήρισε το σενάριο της παράτασης του lockdown για ακόμα μία εβδομάδα, ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Όπως ο ίδιος τόνισε, μιλώντας στο ΣΚΑΙ το πρωί της Τετάρτης, τα νοσοκομεία και οι μεταλλάξεις θα κρίνουν το lockdown, ενώ επεσήμανε πως προτεραιότητα στην επιτροπή είναι το άνοιγμα των σχολείων. Σχετικά με το αν θα είναι το τελευταίο lockdown ο ίδιος υπογράμμισε «Ας ελπίζουμε ότι θα είναι το τελευταίο lockdown».

Συμφωνεί με την παράταση και ο Σαρηγιάννης

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε σε δηλώσεις το χθες Τρίτη και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος έκανε λόγο για αποκλιμάκωση της πίεσης που προκαλεί η πανδημία, από σήμερα.

Ο καθηγητής εξήγησε πως αυτή την εβδομάδα καταγράφεται αύξηση των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ αλλά όχι στα κρούσματα. «Αυτή την στιγμή είμαστε σε ήπια αυξητική πορεία. Στην Αττική θα έχουμε αποκλιμάκωση από αύριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως με τα στοιχεία που υπάρχουν θα πρότεινε παράταση του lockdown μια βδομάδα. Ο ίδιος επεσήμανε πως στην Αττική τουλάχιστον πρέπει να μείνουμε παραπάνω μέσα. «Η τήρηση της καμπύλης προβλέπουμε ότι θα είναι παρόμοια με εκείνη του Νοεμβρίου».

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider