Ένα «πράσινο υπερ-υπουργείο» αναλαμβάνει τη βιώσιμη ανάκαμψη στην Ιταλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένα «πράσινο υπερ-υπουργείο» αναλαμβάνει τη βιώσιμη ανάκαμψη στην Ιταλία

Mε ένα «πράσινο υπερ-υπουργείο» ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Mario Draghi επιδιώκει να διασφαλίσει την ενεργειακή μετάβαση και την πλήρη αξιοποίηση των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πρώτη δουλειά του νέου πρωθυπουργού θα είναι να αναδιατυπώσει το σχέδιο ανάκαμψης της Ιταλίας, το οποίο πρέπει να παραδοθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έως τον Απρίλιο με στόχο να απορροφηθούν περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια ευρώ (240 δισεκατομμύρια δολάρια) πόρων που απαιτούνται για την αναζωογόνηση της οικονομίας που πλήττεται από την ύφεση. Όπως προβλέπεται, το 37% αυτών των χρημάτων πρέπει να αφιερωθεί στη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του το Σάββατο ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης ενότητας που δημιουργήθηκε για να απομακρύνει την Ιταλία από την κρίση του κορονοϊού και την οικονομική ύφεση, επέλεξε τον φυσικό Roberto Cingolani να ηγηθεί ενός νέου υπουργείου μετάβασης της οικολογίας.

«Η δική μας κυβέρνηση θα είναι οικολογική», δήλωσε ο Draghi στην πρώτη του συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το Σάββατο.

Ο Cingolani θα αναλάβει ενεργειακά θέματα τα οποία προηγουμένως χειρίζονταν άλλα υπουργεία και θα τα συνδυάσει με το χαρτοφυλάκιο του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider