Πρόστιμα ύψους 15.000 ευρώ για παράνομο εμπόριο την περασμένη εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόστιμα ύψους 15.000 ευρώ για παράνομο εμπόριο την περασμένη εβδομάδα

Πρόστιμα συνολικού ύψους 15.000 ευρώ που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο επιβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας και την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19 στην κοινότητα:

1. Κατά το χρονικό διάστημα από 1 Φεβρουαρίου έως και 7 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 340 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 22 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο.

2. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας και Θεσσαλονίκης και την συνδρομή των τοπικών, δημοτικών και περιφερειακών, αρχών, οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου έγιναν σε Αττική και Πελοπόννησο.

3. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 15.000 ευρώ, για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ), του υπαίθριου εμπορίου (ν.4497/2017) και του ν. 4712/2020 που αφορά την τροποποίηση του άρθρου 11 του ν. 3377/2005 Διοικητικές κυρώσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών/ παραποιημένων προϊόντων.

4. Κατασχέθηκαν 306 τεμάχια απομιμητικών ειδών.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider