BP: Ζημιές το 2020, έπειτα από ένα «βάρβαρο» έτος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BP: Ζημιές το 2020, έπειτα από ένα «βάρβαρο» έτος

Ζημιές εμφάνισε ο πετρελαϊκός κολοσσός BP σε ετήσια βάση το 2020, για πρώτη φορά έπειτα από μια δεκαετία, ενώ το τέταρτο τρίμηνο σημείωσε κέρδη καθώς οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν.

Ειδικότερα, η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία εμφάνισε ζημιές της τάξης των 5,7 δισ. δολαρίων, από κέρδη 10 δισ. δολαρίων για το σύνολο του 2019. Αναλυτές, σε δημοσκόπηση της Refinitiv, ανέμεναν ετήσιες ζημιές της τάξης των 4,8 δισ. δολαρίων. Παράλληλα, σε επίπεδο τέταρτου τριμήνου, η BP εμφάνισε καθαρά κέρδη 115 εκατ. δολαρίων, διαψεύδοντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 285,5 εκατ. δολάρια.

«Ήταν σίγουρα ένα δύσκολο τρίμηνο, για μια πραγματικά δύσκολη χρονιά για όλους. Και τα ετήσια αποτελέσματά μας χτυπήθηκαν σκληρά από την Covid», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της BP, Μπέρναρντ Λούνεϊ, στο «Squawk Box Europe» του CNBC.

«Είχαμε τη χειρότερη ύφεση στον κόσμο από τη δεκαετία του '40. Ήταν μια βάρβαρη χρονιά, νομίζω, για τις επιχειρήσεις πετρελαίου - αρνητικές τιμές, πτώση της ζήτησης καυσίμων 14%, κτλ».

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της BP υποχωρεί πάνω από 3%, ενώ έχει ενισχυθεί περίπου 6% έως τώρα φέτος, έχοντας συρρικνωθεί 46% πέρυσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider