Βρετανία: Απαγόρευση των απευθείας πτήσεων από και προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Newsroom
Μοιράσου το
Βρετανία: Απαγόρευση των απευθείας πτήσεων από και προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Τις απευθείας επιβατικές πτήσεις από και προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) απαγόρευσε σήμερα η Βρετανία.

Τις απευθείας επιβατικές πτήσεις από και προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) απαγόρευσε σήμερα η Βρετανία, κλείνοντας το διεθνές αεροπορικό δρομολόγιο από το Ντουμπάι στο Λονδίνο που είναι αυτό με τη μεγαλύτερη κίνηση στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι προσθέτει τα ΗΑΕ, το Μπουρούντι και τη Ρουάντα στον κατάλογό της των χωρών για τις οποίες ισχύει ταξιδιωτική απαγόρευση λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν για την εξάπλωση του πιο μεταδοτικού και ενδεχομένως ανθεκτικού στα εμβόλια κατά της COVID-19 παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Νότια Αφρική.

"Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιτρέπεται η είσοδος (στη χώρα) των ανθρώπων που ήταν ή διήλθαν από αυτές τις χώρες, με εξαίρεση Βρετανούς, Ιρλανδούς και υπηκόους τρίτων χωρών που έχουν δικαιώματα διαμονής, οι οποίοι θα πρέπει να τεθούν σε αυτοαπομόνωση για 10 μέρες στο σπίτι", διευκρίνισε χθες, Πέμπτη, με μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Γκραντ Σαπς.

Στον ιστότοπό της, η αεροπορική εταιρεία Emirates αναφέρει ότι θα αναστείλει όλες τις επιβατικές πτήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 15:00 ώρα Ελλάδος, που τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση. Η Etihad Airways ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει μόνον τις πτήσεις στη Βρετανία, ενώ εκείνες από το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα επηρεαστούν.

Σε ανακοίνωσή του, το αεροδρόμιο του Ντουμπάι συνιστά σε αυτούς, που έχουν κάνει κράτηση για πτήσεις που προβλεπόταν να φτάσουν στη Βρετανία μετά την ισχύ της απαγόρευσης, να μην πάνε στο αεροδρόμιο και να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία.

Το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας συνέστησε στους υπηκόους της χώρας, που βρίσκονται τώρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, να χρησιμοποιήσουν πτήσεις, που δεν είναι απευθείας, για να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Το κλείσιμο συνόρων που προκλήθηκε από την COVID-19 κατέστησε τη σύνδεση Ντουμπάι-Λονδίνου τον πιο πολυσύχναστο διεθνή ταξιδιωτικό διάδρομο στον κόσμο τον Ιανουάριο, με 190.365 προγραμματισμένες θέσεις αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων αεροπορικών εταιρειών OAG.

Η Emirates και η Etihad μεταφέρουν κανονικά μεγάλους αριθμούς επιβατών σε προορισμούς όπως η Αυστραλία μέσω αεροπορικών συνδέσεων σε κεντρικούς αερολιμένες στους οποίους δραστηριοποιούνται, κάτι που σημαίνει ότι η απόφαση για ματαίωση των πτήσεων αυτών θα έχει εκτεταμένες επιπτώσεις.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει περισσότερες πτήσεις τσάρτερ από τη Βρετανία, αν χρειαστεί λόγω των ματαιώσεων στις Emirates και Etihad.

Ο Έραν Μπεν-Έιβραχαμ, ένας Αυστραλός που έχει αποκλειστεί στη Βρετανία λόγω των αυστηρών περιορισμών στον αριθμό αφίξεων στην Αυστραλία, δήλωσε ότι οι επιλογές του για να επιστρέψει στην πατρίδα του συρρικνώνονται ολοένα και περισσότερο.

"Αυτή τη στιγμή μας δίδονται μόνον τρεις επιλογές, να πετάξουμε με Qatar, ANA, ή Singapore Airlines", δήλωσε στο δίκτυο Australian Broadcasting Corporation. "Κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να επιστρέψεις στην πατρίδα. Οι πτήσεις για την επιστροφή στοιχίζουν κάπου 4.000 στερλίνες" (περίπου 4.500 ευρώ), σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.