Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή
16-12-2020 | 19:30

Μέρκελ: Σειρά προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας στη Μεσόγειο

Newsroom
Μοιράσου το
Μέρκελ: Σειρά προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας στη Μεσόγειο

Για «σειρά προκλητικών ενεργειών» της Τουρκίας στη Μεσόγειο, οι οποίες πλήττουν κυρίως την Ελλάδα και την Κύπρο, έκανε λόγο η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «μιλήσαμε εκτενώς για τις σχέσεις με την Τουρκία. Δυστυχώς η κατάσταση είναι έτσι, ώστε μαζί με τα επιθυμητά θετικά πράγματα στα οποία θέλουμε να συνεργαστούμε, για παράδειγμα στο θέμα της μετανάστευσης και της στήριξης της Τουρκίας σε αυτούς τους τομείς, πρέπει όμως και να επισημάνουμε ότι υπάρχει μια σειρά προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας στη νότια Μεσόγειο, από τις οποίες πλήττονται κυρίως η Ελλάδα και η Κύπρος και για αυτό αποφασίσαμε επιπλέον καταχωρήσεις στον κατάλογο», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ κατά την διάρκεια της «Ώρας των Ερωτήσεων» της καγκελαρίου στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα της ότι το πρόβλημα σχετικά με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Βόρεια Μακεδονία θα αρθεί σύντομα.

Απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Γκίντερ Κρίχμπάουμ, ο οποίος έκανε λόγο για «κατάχρηση» της θέσης των κρατών-μελών έναντι των υποψηφίων μελών προκειμένου να προωθήσουν διμερή θέματα, η κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και ελπίζει το θέμα να έχει διευθετηθεί σύντομα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.