Κορoνοϊός: Tο εθνικό σχέδιο εμβολιασμού - Σε 1.018 κέντρα της χώρας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορoνοϊός: Tο εθνικό σχέδιο εμβολιασμού - Σε 1.018 κέντρα της χώρας
Αναλυτικό σχέδιο για τον εμβολιασμό των πολιτών παρουσίασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Σε 1.018 σημεία της χώρας θα γίνονται εμβολιασμοί. «Στόχος μας να πείσουμε τους συμπολίτες μας είναι πως πρέπει να το κάνουν» ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση ως προν την εξέλιξη της πανδημίας ενώ το σύστημα υγείας πιέζεται, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Ο ίδιος τόνισε πως θα πρέπει να σεβαστούμε την προσπάθεια των γιατρών, αναφέροντας τρεις φορές τη λέξη «Προσοχή». Επιπλέον εξέφρασε ξανά τον θαυμασμό του για τις νοσηλεύτριες από την Κρήτη που μετέβησαν στην Θεσσαλονίκη για να συνδράμουν το έργο των γιατρών, την στιγμή που έγινε γνωστό πως το παράδειγμά τους ακολούθησαν και νοσηλεύτριες από τα Ιωάννινα.

Για το εθνικό σχέδιο εμβολιασμών είπε πως τα εμβόλια σώζουν ζωές και θα είναι δωρεάν. Η χρονική περίοδο παράδοσης θα είναι ίδια για κάθε κράτος - μέλος, ίδια τιμή και η ποσότητα θα δοθεί ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε χώρας. Στην τιμή θα συμβάλλει και η ΕΕ που σημαίνει ότι θα είναι φθηνότερο.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως η ΕΕ έχει διαπραγματευτεί με 6 εταιρείες, ενώ με τις 4 έχει υπογράψει. Ο ίδιος επεσήμανε πως το εμβόλιο θα γίνεται με ραντεβού σε 1.018 σημεία στη χώρα, και θα κλείνεται ραντεβού είτε τηλεφωνικά, είτε με SMS.

  • Συνολικά, χρειάζονται 10 λεπτά για κάθε άνθρωπο να εμβολιαστεί.
  • Για οίκους ευγηρίας σύμφωνα με τον κ. Κικίλια θα υπάρχουν 65 κινητές ομάδες που θα εμβολιάσουν και τους εργαζομένους και τους φιλοξενούμενους.
  • Το εμβόλιο είναι προαιρετικό, όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος σημείωνοντας πως «ο στόχος μας να πείσουμε τους συμπολίτες μας είναι πως πρέπει να το κάνουν».

Αξίζει να επισημάνουμε πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη, 3.209 νέα κρούσματα κορονοϊού, 480 διασωληνωμένους, και 60 θανάτους. Συνολικά οι θάνατοι ξεπερνούν τους 1.288.

Από τα 3.209 κρούσματα τα 905 εντοπίστηκαν στην Θεσσαλονίκη και τα 564 στην Αττική, όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας ενώ είπε για ακόμα μία φορά πως τα πράγματα στην Ελλάδα είναι καλύτερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider