Ενωτικός ο Μπάιντεν: Πιστεύω ότι θα κερδίσω - Να αφήσουμε πίσω μας τη σκληρή ρητορική

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενωτικός ο Μπάιντεν: Πιστεύω ότι θα κερδίσω - Να αφήσουμε πίσω μας τη σκληρή ρητορική
Προβάδισμα για τον Τζο Μπάιντεν στη «μάχη» για τον προεδρικό θώκο.

«Είναι ξεκάθαρο ότι κερδίζουμε αρκετές πολιτείες για να φτάσουμε τους 270 ελέκτορες», ανέφερε o Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν, διατηρώντας ένας προβάδισμα στη «μάχη» για τον Λευκό Οίκο.

Ο Τζο Μπάιντεν, έστειλε μηνύματα ενότητας, ζητώντας να μείνει πίσω η προεκλογική περίοδος και να προχωρήσουν οι ΗΠΑ στην επόμενη μέρα.

«Εδώ, ο λαός κυβερνά, η εξουσία δεν μπορεί να ληφθεί ή να διεκδικηθεί, ρέει από τους ανθρώπους. Να αφήσουμε πίσω μας τη σκληρή ρητορική της προεκλογικής εκστρατείας, να ρίξουμε τους τόνους, να ξαναδούμε ο ένας τον άλλον, να ακούσουμε ο ένας τον άλλον και να σεβαστούμε ο ενας τον άλλον», ανέφερε ο Μπάιντεν.

Με βάση τα τελευταία δεδομένα, ο Τζο Μπάιντεν προηγείται σε επίπεδο εκλεκτόρων του Ντόναλντ Τραμπ, με 248 έναντι 214.

Παράλληλα το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ ανακοίνωσε αρχικά ότι προσφεύγει στα δικαστήρια στο Oυισκόνσιν, μια Πολιτεία που φαίνεται να την κερδίζει οριακά ο Μπάιντεν. Η διαφορά των δύο υποψηφίων είναι μικρότερη του 1%, σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα (με ενσωματωμένο το 99% των ψήφων). Οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να γίνει επανακαταμέτρηση και ζήτησαν από τα τοπικά δικαστήρια να ελεγχθούν ξανά οι ψήφοι που έχουν ήδη καταμετρηθεί.

Το Oυισκόνσιν είναι η δεύτερη πολιτεία κλειδί που χάνει ο Τραμπ, μετά την Αριζόνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider