Capital Economics: Πώς αλλάζει τις ισορροπίες στο Κογκρέσο η διάγνωση Τραμπ με κορονοϊό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Capital Economics: Πώς αλλάζει τις ισορροπίες στο Κογκρέσο η διάγνωση Τραμπ με κορονοϊό
Γέρνει η πλάστιγγα υπέρ των Δημοκρατικών, μετά τη είδηση πως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι θετικός στον κορονοϊό.

Αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητες οι Δημοκρατικοί να «σκουπίσουν» τους Ρεπουμπλικάνους στις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές σύμφωνα την Capital Economics.

Ειδικότερα η είδηση πως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι θετικός στον κορονοϊό ενίσχυσε περαιτέρω το μομέντουμ των Δημοκρατικών, που όπως αναφέρει η Capital Economics δεν αναμένεται πλέον απλά να κερδίσει ο Τζο Μπάιντεν τις εκλογές αλλά και να «σκουπίσουν» το Κογκρέσο. Όπως επισημαίνει όσοι ήταν έτοιμοι για μια έκπληξη τον Οκτώβριο δεν θα πρέπει να περιμένουν ιδιαίτερα αυτή την εκλογική μάχη. Παράλληλα, το πλήγμα είναι ακόμα μεγαλύτερο προεκλογικά για τον Τραμπ, καθώς υποβαθμίζεται η βασική του καμπάνια.

insider

Σύμφωνα με την Capital Economics οι πιθανότητες να επικρατήσει ο Μπάιντεν έναντι του Τραμπ μετά το πρώτο ντιμπέιτ ήταν στο 60%. Αυτές οι πιθανότητες έχουν ενισχυθεί πλέον φτάνοντας στο 65%. Εκτός αυτού μετά την αρνητική εξέλιξη με τον Τραμπ για το «στρατόπεδο» των Ρεπουμπλικάνων, έχει αρχίσει να επικρατεί στα διεθνή μέσα η εικόνα πως οι Δημοκρατικοί μπορούν να κερδίσουν τόσο την προεδρία όσο και τον έλεγχο της Γερουσίας και του Κογκρέσου, σαρώνοντας ουσιαστικά στις επικείμενες εκλογές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider