Τι δουλειές έκανε ο Έλον Μασκ πριν γίνει δισεκατομμυριούχος

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι δουλειές έκανε ο Έλον Μασκ πριν γίνει δισεκατομμυριούχος
Το Business Insider παρουσιάζει το «βιογραφικό» του Έλον Μασκ και απαριθμεί όλες τις δουλειές που τον... έκαναν μεγιστάνα.

Στις 18 Αυγούστου 2020 ο Έλον Μασκ έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ και έγινε ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Το «ράλι» που κατέγραψε η μετοχή της Tesla, κλείνοντας σε επίπεδα ρεκόρ - στα 1.835 δολάρια - εκείνη την ημέρα αύξησε την περιουσία του Μασκ κατά 7,8 δισ. δολάρια σε ένα 24ωρο, φτάνοντας συνολικά τα 84,8 δισ. δολάρια.

Η αύξηση της περιουσίας του Μασκ τον έφερε στην 4η θέση πίσω από τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπερκ, ξεπερνώντας τον μεγιστάνα Μπερνάρντ Αρνό ως τον πλουσιότερο μη-Αμερικανό στη λίστα Bloomberg Billionaires Index.

Όμως πώς κατάφερε να φτάσει σε αυτό το σημείο;

Το Business Insider έφτιαξε το «βιογραφικό» του μεγιστάνα με την αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων και παρουσιάζει όλες τις δουλειές που έκανε στο παρελθόν!

Φωτογραφίες: Getty / Ideal Image

Ο Μασκ έστρεψε την προσοχή του στο διάστημα και την ηλεκτρική ενέργεια, δημιουργώντας αρχικά την SpaceX, λίγο αργότερα την Tesla και τέλος την SolarCity.

Όταν η Tesla μπήκε στο χρηματιστήριο το 2010 η περιουσία του Έλον Μασκ εκτινάχθηκε και μέχρι το 2012 είχε μία θέση στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Τα τελευταία 7 χρόνια ο Έλον Μασκ έχει αυξήσει την περιουσία του στα 84,8 δισ. δολάρια και είναι πλέον ο 4ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο!

Διαβάστε επίσης:

Με τα κέρδη ύψους 22 εκατ. δολαρίων από την πώληση της πρώτης του εταιρείας, ο Μασκ δημιούργησε το επόμενο project, επενδύοντας περισσότερα από τα μισά του χρήματα. 

Ήταν η X.com, μία online τραπεζική υπηρεσία, η οποία σύντομα συγχωνεύτηκε με την ανταγωνίστρια εταιρεία και έτσι δημιουργήθηκε η PayPal, με τον Μασκ να κρατά την πλειοψηφία των μετοχών.

Το 2002, το eBay αγόρασε την PayPal και ο Έλον Μασκ πήρε 180 εκατ. δολάρια.

Ο Μασκ αποφοίτησε με τιμές αριστούχου από το Wharton School και συνέχισε στο Stanford για να αποκτήσει PhD, όμως άφησε το πρόγραμμα, μόλις λίγες ημέρες αργότερα για να ιδρύσει την πρώτη διαδικτυακή startup με τον αδερφό του.

Ήταν η Zip2, ένα λογισμικό οδηγού πόλεις για εφημερίδες, την οποία ίδρυσαν με τα 28.000 δολάρια που τους έδωσε ο πατέρας τους. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1999 την πούλησαν έναντι 307 εκατ. δολαρίων.

Μέσα σε δυο χρόνια, ο Μασκ μεταφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια με μερική υποτροφία. Για να καλύψει τα έξοδα φοίτησης ο Μασκ και ο συγκάτοικός του μετέτρεψαν το σπίτι που έμεναν σε «μυστικό μπαρ», το οποίο λειτουργούσε μόνο τα Σαββατοκύριακα και χρέωναν 5 δολάρια στην είσοδο. 

«Πλήρωνα σταδιακά τη σχολή μου και έβγαζα ένα ολόκληρο ενοίκιο με τα κέρδη μιας βραδιάς» έχει πει ο ίδιος.

Το 1990 ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Queens, όπου ξεκίνησε να φτιάχνει υπολογιστές και να πουλάει ανταλλακτικά για υπολογιστές σε συμφοιτητές του.

Αμέσως μετά έκανε πρακτική άσκηση σε κατάστημα της τράπεζας Bank of Nova Scotia, με μισθό 14 δολάρια την ώρα, αφού πήρε μόνος του τηλέφωνο και αυτοπροτάθηκε!

Λίγο πριν γίνει 18 χρονών, ο Μασκ μετακόμισε στον Καναδά όπου έκανε διάφορες χειρωνακτικές εργασίες, όπως φτυάρισμα, κόψιμο ξυλείας και καθάρισμα σε μύλους έναντι 18 δολαρίων την ώρα. 

Ο Έλον Μασκ μεγάλωσε στη Νότια Αφρική και έμαθε μόνος του πως να γράφει κώδικα. Σε ηλικία 12 ετών πούλησε τον πρώτο του κώδικα για ένα βιντεοπαιχνίδι έναντι 500 δολαρίων.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:29

ΥΠΑΑΤ: Πάνω από 67 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση αγροτικών εκμεταλλεύσεων από πυρκαγιές και πλημμύρες

11:23

Σε πλήρη λειτουργία το Κτηματολόγιο στις Π.Ε. Δυτικής Αττικής και Νήσων

11:22

Χρηματιστήριο: Ισχυρή άνοδος πάνω από τις 2.400 μονάδες

11:16

Ιράν: Σχέδιο συμφωνίας 14 σημείων με ΗΠΑ - Τι προβλέπει για Στενά του Ορμούζ και κυρώσεις

11:05

Σε υψηλό δύο εβδομάδων οι ευρωαγορές με κέρδη 1%

11:03

Το Spetses Mini Marathon γιορτάζει! 15 χρόνια Ιστορίας που άλλαξαν τον χάρτη του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα

10:52

NBG Business Seeds: 16 χρόνια στήριξης και επιβράβευσης των καινοτόμων επιχειρήσεων

10:50

«Στη ΔΕΗ γίνεται»: Η ΔΕΗ παρουσιάζει το όραμά της για τους ανθρώπους της

10:38

Δήμας: Εντός του τρίτου τριμήνου ‘26 η ανακοίνωση αναδόχου στο «Δράμα-Αμφίπολη»

10:37

Cosmos Business Systems: Το στοίχημα των 128 εκατ. ευρώ έως το 2030 και η μετά Ταμείου Ανάκαμψης εποχή

10:35

Νάγκελ (ΕΚΤ): Νέα αύξηση επιτοκίων τον Ιούλιο, εάν χρειαστεί

10:34

Διαβάσατε τα νέα της εβδομάδας; Κάντε το κουίζ

10:31

Trastor: Πώληση επαγγελματικού ακινήτου στο Μαρούσι έναντι 9,9 εκατ. ευρώ

10:28

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έχει αφήσει οριστικά πίσω της την περίοδο της κρίσης

10:08

Γιούνκερ σε Πιερρακάκη: Κανείς δεν θα πίστευε ότι ένας Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα βρισκόταν στο τιμόνι του Eurogroup

10:07

Υδρογονάνθρακες: Υπεγράφη στο Χιούστον η διακήρυξη ίδρυσης του Κέντρου Ενέργειας Αν. Μεσογείου

10:03

Η Κίνα προειδοποιεί για χελώνες κατασκόπους στα ύδατά της

09:55

Σε χαμηλά 2 μηνών το πετρέλαιο, κάτω από τα 90 δολάρια το brent

09:37

ΝΥΤ: Οι ΗΠΑ θέλουν να μειώσουν τα αεροσκάφη και τα πλοία που στέλνουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη

09:25

Atlantic See LNG Trade: Eπέκταση της συμφωνίας με τη Venture Global - Διπλασιάζει τις ποσότητες LNG από τις ΗΠΑ

09:24

Βρετανία: Η οικονομία συρρικνώθηκε 0,1% τον Απρίλιο

09:15

Συστάσεις από Πολιτική Προστασία ενόψει επιδείνωσης του καιρού

09:14

Κοντογεώργης: «Με απτά έργα και μεγάλες μεταρρυθμίσεις χτίζουμε τη Μακεδονία του μέλλοντος»

09:07

Ουίσκι: Το καλύτερο μπέρμπον στον κόσμο κοστίζει μόλις 35 ευρώ

08:59

Μ. Ανατολή: Ο Τραμπ ακύρωσε τους βομβαρδισμούς στο Ιράν γιατί υπάρχει «πολύ καλή συμφωνία» - Διαψεύδει η Τεχεράνη

08:56

Μπάρμπα Στάθης: Ανανέωση προϊοντικού χαρτοφυλακίου και ενίσχυση εξαγωγών η «συνταγή» για το 2026

08:39

Τίθεται σήμερα σε ισχύ το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

08:33

Χιώνης (Athlos Energy): Τι θα σήμαινε η πυρηνική ενέργεια για την Ελλάδα, τη βιομηχανία και τους καταναλωτές

08:15

Το ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον κυρίαρχη προτεραιότητα για τη Gen Z - Έπονται μισθός και παροχές

08:03

Σενάριο αυτοδυναμίας με «σαμαρικές» πλάτες - Το γλέντι του Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ - Οι «πασόκοι» που δεν μασούν


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider