Τι δουλειές έκανε ο Έλον Μασκ πριν γίνει δισεκατομμυριούχος

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι δουλειές έκανε ο Έλον Μασκ πριν γίνει δισεκατομμυριούχος
Το Business Insider παρουσιάζει το «βιογραφικό» του Έλον Μασκ και απαριθμεί όλες τις δουλειές που τον... έκαναν μεγιστάνα.

Στις 18 Αυγούστου 2020 ο Έλον Μασκ έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ και έγινε ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Το «ράλι» που κατέγραψε η μετοχή της Tesla, κλείνοντας σε επίπεδα ρεκόρ - στα 1.835 δολάρια - εκείνη την ημέρα αύξησε την περιουσία του Μασκ κατά 7,8 δισ. δολάρια σε ένα 24ωρο, φτάνοντας συνολικά τα 84,8 δισ. δολάρια.

Η αύξηση της περιουσίας του Μασκ τον έφερε στην 4η θέση πίσω από τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπερκ, ξεπερνώντας τον μεγιστάνα Μπερνάρντ Αρνό ως τον πλουσιότερο μη-Αμερικανό στη λίστα Bloomberg Billionaires Index.

Όμως πώς κατάφερε να φτάσει σε αυτό το σημείο;

Το Business Insider έφτιαξε το «βιογραφικό» του μεγιστάνα με την αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων και παρουσιάζει όλες τις δουλειές που έκανε στο παρελθόν!

Φωτογραφίες: Getty / Ideal Image

Ο Μασκ έστρεψε την προσοχή του στο διάστημα και την ηλεκτρική ενέργεια, δημιουργώντας αρχικά την SpaceX, λίγο αργότερα την Tesla και τέλος την SolarCity.

Όταν η Tesla μπήκε στο χρηματιστήριο το 2010 η περιουσία του Έλον Μασκ εκτινάχθηκε και μέχρι το 2012 είχε μία θέση στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Τα τελευταία 7 χρόνια ο Έλον Μασκ έχει αυξήσει την περιουσία του στα 84,8 δισ. δολάρια και είναι πλέον ο 4ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο!

Διαβάστε επίσης:

Με τα κέρδη ύψους 22 εκατ. δολαρίων από την πώληση της πρώτης του εταιρείας, ο Μασκ δημιούργησε το επόμενο project, επενδύοντας περισσότερα από τα μισά του χρήματα. 

Ήταν η X.com, μία online τραπεζική υπηρεσία, η οποία σύντομα συγχωνεύτηκε με την ανταγωνίστρια εταιρεία και έτσι δημιουργήθηκε η PayPal, με τον Μασκ να κρατά την πλειοψηφία των μετοχών.

Το 2002, το eBay αγόρασε την PayPal και ο Έλον Μασκ πήρε 180 εκατ. δολάρια.

Ο Μασκ αποφοίτησε με τιμές αριστούχου από το Wharton School και συνέχισε στο Stanford για να αποκτήσει PhD, όμως άφησε το πρόγραμμα, μόλις λίγες ημέρες αργότερα για να ιδρύσει την πρώτη διαδικτυακή startup με τον αδερφό του.

Ήταν η Zip2, ένα λογισμικό οδηγού πόλεις για εφημερίδες, την οποία ίδρυσαν με τα 28.000 δολάρια που τους έδωσε ο πατέρας τους. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1999 την πούλησαν έναντι 307 εκατ. δολαρίων.

Μέσα σε δυο χρόνια, ο Μασκ μεταφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια με μερική υποτροφία. Για να καλύψει τα έξοδα φοίτησης ο Μασκ και ο συγκάτοικός του μετέτρεψαν το σπίτι που έμεναν σε «μυστικό μπαρ», το οποίο λειτουργούσε μόνο τα Σαββατοκύριακα και χρέωναν 5 δολάρια στην είσοδο. 

«Πλήρωνα σταδιακά τη σχολή μου και έβγαζα ένα ολόκληρο ενοίκιο με τα κέρδη μιας βραδιάς» έχει πει ο ίδιος.

Το 1990 ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Queens, όπου ξεκίνησε να φτιάχνει υπολογιστές και να πουλάει ανταλλακτικά για υπολογιστές σε συμφοιτητές του.

Αμέσως μετά έκανε πρακτική άσκηση σε κατάστημα της τράπεζας Bank of Nova Scotia, με μισθό 14 δολάρια την ώρα, αφού πήρε μόνος του τηλέφωνο και αυτοπροτάθηκε!

Λίγο πριν γίνει 18 χρονών, ο Μασκ μετακόμισε στον Καναδά όπου έκανε διάφορες χειρωνακτικές εργασίες, όπως φτυάρισμα, κόψιμο ξυλείας και καθάρισμα σε μύλους έναντι 18 δολαρίων την ώρα. 

Ο Έλον Μασκ μεγάλωσε στη Νότια Αφρική και έμαθε μόνος του πως να γράφει κώδικα. Σε ηλικία 12 ετών πούλησε τον πρώτο του κώδικα για ένα βιντεοπαιχνίδι έναντι 500 δολαρίων.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:15

FBI: Έρευνα για τρομοκρατία μετά τους πυροβολισμούς εναντίον στρατιωτών της Εθνοφρουράς

18:00

AS Company: Αύξηση 31,6% στα Adjusted EBITDA στο εννεάμηνο - Στα 4,87 εκατ. ευρώ

17:57

ΧΑ: Ήπια διόρθωση με χαμηλό τζίρο

17:53

Quest: Εξαγορά φωτοβολταϊκών σταθμών στην Αττική έναντι 3,5 εκατ. ευρώ

17:44

Κίεβο: Οι αντιπροσωπείες ΗΠΑ - Ουκρανίας θα συνεχίσουν να εργάζονται πάνω στο σχέδιο Τραμπ

17:36

Πάνω από 148.000 προσλήψεις στο Δημόσιο μέχρι το 2029

17:35

ΕΟΔΥ: 138 νέες εισαγωγές COVID 19 και 12 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

17:33

Morgan Stanley: Πρόστιμο 101 εκατ. ευρώ από ολλανδικές αρχές για φοροδιαφυγή

17:29

Λειψυδρία: Παραμένει στο τραπέζι ο «κόκκινος συναγερμός» για την Αττική - Τα επόμενα βήματα

17:21

ΥΠΕΞ Ρωσίας: «Θα απαντήσουμε σκληρά αν η Ιαπωνία αναπτύξει πυραύλους κοντά στην Ταϊβάν»

17:05

Sky Express: Εκπτώσεις έως 70% σε Ελλάδα και εξωτερικό

16:58

Κλειστή η Wall Street λόγω Thanksgiving

16:58

ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες θα γεράσουν με τον 4ο ταχύτερο ρυθμό τα επόμενα 25 χρόνια

16:52

Η Ιταλία εξετάζει αλλαγές στη στρατιωτική θητεία μετά τη Γαλλία και τη Γερμανία

16:43

Χατζηθεοδοσίου για τις συλλογικές συμβάσεις: Πρώτο βήμα επιστροφής στην κανονικότητα

16:29

Υπόθεση Novartis: Δεσμεύθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία δύο προστατευόμενων μαρτύρων

16:23

Κλήρωση 1.000 ευρώ σε 8.500 κατόχους προπληρωμένων καρτών επιδομάτων - Δείτε αν κερδίσατε

16:19

Νεμπής (ΟΤΕ): Τα δίκτυα είναι ζήτημα εθνικής σημασίας

16:13

ΠΟΜΙΔΑ: Ζητά δίμηνη παράταση στην προθεσμία απογραφής των ανελκυστήρων

16:13

Πολυετής προϋπολογισμός: Ανεβαίνουν οι στόχοι για ανάπτυξη και επενδύσεις μέχρι το 2029

15:57

Πούτιν: Βάση για μελλοντικές συμφωνίες το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ

15:50

Οι τιμές που περίμενες όλον τον χρόνο: Η Black Friday της HUAWEI

15:47

Παπαστεργίου: Πάνω από 1 δισ. ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός των διαστημικών έργων

15:47

Ιταλία: Νόμος - σταθμός αναγνωρίζει τη γυναικοκτονία ως αυτοτελές έγκλημα

15:38

Η Nexi χαρτογραφεί την επόμενη ημέρα των πληρωμών στο 23ο Bank Management Conference

15:36

Θεοδωρόπουλος: Ανοίγει ο δρόμος για υπογραφή περισσότερων κλαδικών συμβάσεων

15:35

Ηλεκτροκίνηση: Σε δύο ελληνικές περιφέρειες τα χαμηλότερα ποσοστά επιβατικών σε όλη την ΕΕ

15:31

Μαρινάκης: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να ψεύδεται σε πανελλήνια μετάδοση

15:27

Καφούνης: Το λιανεμπόριο χρειάζεται επιπλέον 750 εκατ. το δ' τρίμηνο

15:20

Θεοδωρικάκος: Παράταση ενός έτους στο πλαφόν 3% για τα εμπορικά ενοίκια

gazzetta
gazzetta reader insider insider