Τι δουλειές έκανε ο Έλον Μασκ πριν γίνει δισεκατομμυριούχος

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι δουλειές έκανε ο Έλον Μασκ πριν γίνει δισεκατομμυριούχος
Το Business Insider παρουσιάζει το «βιογραφικό» του Έλον Μασκ και απαριθμεί όλες τις δουλειές που τον... έκαναν μεγιστάνα.

Στις 18 Αυγούστου 2020 ο Έλον Μασκ έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ και έγινε ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Το «ράλι» που κατέγραψε η μετοχή της Tesla, κλείνοντας σε επίπεδα ρεκόρ - στα 1.835 δολάρια - εκείνη την ημέρα αύξησε την περιουσία του Μασκ κατά 7,8 δισ. δολάρια σε ένα 24ωρο, φτάνοντας συνολικά τα 84,8 δισ. δολάρια.

Η αύξηση της περιουσίας του Μασκ τον έφερε στην 4η θέση πίσω από τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπερκ, ξεπερνώντας τον μεγιστάνα Μπερνάρντ Αρνό ως τον πλουσιότερο μη-Αμερικανό στη λίστα Bloomberg Billionaires Index.

Όμως πώς κατάφερε να φτάσει σε αυτό το σημείο;

Το Business Insider έφτιαξε το «βιογραφικό» του μεγιστάνα με την αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων και παρουσιάζει όλες τις δουλειές που έκανε στο παρελθόν!

Φωτογραφίες: Getty / Ideal Image

Ο Μασκ έστρεψε την προσοχή του στο διάστημα και την ηλεκτρική ενέργεια, δημιουργώντας αρχικά την SpaceX, λίγο αργότερα την Tesla και τέλος την SolarCity.

Όταν η Tesla μπήκε στο χρηματιστήριο το 2010 η περιουσία του Έλον Μασκ εκτινάχθηκε και μέχρι το 2012 είχε μία θέση στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Τα τελευταία 7 χρόνια ο Έλον Μασκ έχει αυξήσει την περιουσία του στα 84,8 δισ. δολάρια και είναι πλέον ο 4ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο!

Διαβάστε επίσης:

Με τα κέρδη ύψους 22 εκατ. δολαρίων από την πώληση της πρώτης του εταιρείας, ο Μασκ δημιούργησε το επόμενο project, επενδύοντας περισσότερα από τα μισά του χρήματα. 

Ήταν η X.com, μία online τραπεζική υπηρεσία, η οποία σύντομα συγχωνεύτηκε με την ανταγωνίστρια εταιρεία και έτσι δημιουργήθηκε η PayPal, με τον Μασκ να κρατά την πλειοψηφία των μετοχών.

Το 2002, το eBay αγόρασε την PayPal και ο Έλον Μασκ πήρε 180 εκατ. δολάρια.

Ο Μασκ αποφοίτησε με τιμές αριστούχου από το Wharton School και συνέχισε στο Stanford για να αποκτήσει PhD, όμως άφησε το πρόγραμμα, μόλις λίγες ημέρες αργότερα για να ιδρύσει την πρώτη διαδικτυακή startup με τον αδερφό του.

Ήταν η Zip2, ένα λογισμικό οδηγού πόλεις για εφημερίδες, την οποία ίδρυσαν με τα 28.000 δολάρια που τους έδωσε ο πατέρας τους. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1999 την πούλησαν έναντι 307 εκατ. δολαρίων.

Μέσα σε δυο χρόνια, ο Μασκ μεταφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια με μερική υποτροφία. Για να καλύψει τα έξοδα φοίτησης ο Μασκ και ο συγκάτοικός του μετέτρεψαν το σπίτι που έμεναν σε «μυστικό μπαρ», το οποίο λειτουργούσε μόνο τα Σαββατοκύριακα και χρέωναν 5 δολάρια στην είσοδο. 

«Πλήρωνα σταδιακά τη σχολή μου και έβγαζα ένα ολόκληρο ενοίκιο με τα κέρδη μιας βραδιάς» έχει πει ο ίδιος.

Το 1990 ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Queens, όπου ξεκίνησε να φτιάχνει υπολογιστές και να πουλάει ανταλλακτικά για υπολογιστές σε συμφοιτητές του.

Αμέσως μετά έκανε πρακτική άσκηση σε κατάστημα της τράπεζας Bank of Nova Scotia, με μισθό 14 δολάρια την ώρα, αφού πήρε μόνος του τηλέφωνο και αυτοπροτάθηκε!

Λίγο πριν γίνει 18 χρονών, ο Μασκ μετακόμισε στον Καναδά όπου έκανε διάφορες χειρωνακτικές εργασίες, όπως φτυάρισμα, κόψιμο ξυλείας και καθάρισμα σε μύλους έναντι 18 δολαρίων την ώρα. 

Ο Έλον Μασκ μεγάλωσε στη Νότια Αφρική και έμαθε μόνος του πως να γράφει κώδικα. Σε ηλικία 12 ετών πούλησε τον πρώτο του κώδικα για ένα βιντεοπαιχνίδι έναντι 500 δολαρίων.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:50

Μουσείο Λούβρου: Οροφογραφία του Σαρλ Μενιέ υπέστη φθορές από πλημμύρα

19:34

Πτωτικό 3x3 στις ευρωαγορές

19:25

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

19:12

Scope: Στο ΒΒΒ+ η αξιολόγηση της Εθνικής Τράπεζας με σταθερό outlook

18:59

ΕΚΤΕΡ: Placement με έσοδα 6,4 εκατ. ευρώ από Αθ. Σίψα

18:45

Μερτς: Η διεθνής τάξη βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής

18:35

Βαθαίνει η κόντρα Στουρνάρα - Τσίπρα μέσω διαρροών

18:20

Υπ. Ανάπτυξης: Ομάδα Εργασίας για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο ΕΕ 2028-2034

18:02

ΑΔΜΗΕ: Εγκρίθηκε από τη ΓΣ η ΑΜΚ ύψους 1 δισ. ευρώ

17:59

ΧΑ: «Βουτιά» για τον Γενικό Δείκτη - Στο 3,11% οι απώλειες της εβδομάδας

17:57

Bloomberg: Σκέψεις από ΕΕ για δικό της πυρηνικό οπλοστάσιο μετά το «reality check» των ΗΠΑ

17:55

Σε 912 ανέρχονται οι εγγεγραμμένες επιχειρήσεις στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων

17:44

Ο κρυφός κίνδυνος της ευρωπαϊκής τραπεζικής: Όταν οι ασφαλιστές κρατούν τα κλειδιά

17:35

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ορίζει την 13χρονη κόρη του ως διάδοχό του

17:28

Η ΕΕ εγκαινιάζει νέα εργαλειοθήκη για την ασφάλεια της αλυσίδας ΤΠΕ

17:16

Αυτοψία Δήμα σε αντιπλημμυρικά έργα στον αυτοκινητόδρομο «Κόρινθος - Πάτρα»

17:07

Νότιγχαμ Φόρεστ: Έχει ξοδέψει πάνω από 18 εκατ. ευρώ φέτος σε αποζημιώσεις προπονητών!

16:57

Θετικό γύρισμα στη Wall Street - «Βουτιά» 18% για Pinterest

16:52

Λαμπίμπ: Εντυπωσιακά ανθεκτική η Ουκρανία - Η Ευρώπη θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της

16:44

Πάνω από 1.000 αγρότες στο Σύνταγμα - Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο

16:42

Αλέξης Τσίπρας: Τη Δευτέρα η παρουσίαση της «Ιθάκης» στη Λάρισα

16:33

Χατζηδάκης: Εφικτή η δωδεκάμηνη τουριστική περίοδος - Στην τελική φάση το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο

16:31

Μητσοτάκης για δωρεά Ιδρύματος Κανελλοπούλου στο ΚΑΤ: «Μία πολύ σημαντική μέρα για το ΕΣΥ»

16:21

Από Δευτέρα ξεκινά η διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους στα ιδιωτικά φαρμακεία

16:02

Ο έρωτας στα χρόνια του ΑΙ: Πρώτος γάμος γυναίκας με chatbot στην Ιαπωνία

15:50

Κατώτατος μισθός: Έως 5% οι αυξήσεις που προτείνουν οι κοινωνικοί εταίροι - Επιπλέον ελαφρύνσεις ζητούν οι εργοδότες

15:40

Σε χαμηλό εννεαμήνου ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ: Στο 2,4% ο CPI τον Ιανουάριο

15:34

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων 400 εκατ. ευρώ την Τετάρτη

15:24

ΕΕ vs Ουγγαρίας για 10 δισ. ευρώ: Η επιστροφή κονδυλίων και η αντίδραση Όρμπαν

15:15

Από 1η Μαΐου φέτος ο Κοινωνικός Τουρισμός

gazzetta
gazzetta reader insider insider