Τι δουλειές έκανε ο Έλον Μασκ πριν γίνει δισεκατομμυριούχος

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι δουλειές έκανε ο Έλον Μασκ πριν γίνει δισεκατομμυριούχος
Το Business Insider παρουσιάζει το «βιογραφικό» του Έλον Μασκ και απαριθμεί όλες τις δουλειές που τον... έκαναν μεγιστάνα.

Στις 18 Αυγούστου 2020 ο Έλον Μασκ έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ και έγινε ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Το «ράλι» που κατέγραψε η μετοχή της Tesla, κλείνοντας σε επίπεδα ρεκόρ - στα 1.835 δολάρια - εκείνη την ημέρα αύξησε την περιουσία του Μασκ κατά 7,8 δισ. δολάρια σε ένα 24ωρο, φτάνοντας συνολικά τα 84,8 δισ. δολάρια.

Η αύξηση της περιουσίας του Μασκ τον έφερε στην 4η θέση πίσω από τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπερκ, ξεπερνώντας τον μεγιστάνα Μπερνάρντ Αρνό ως τον πλουσιότερο μη-Αμερικανό στη λίστα Bloomberg Billionaires Index.

Όμως πώς κατάφερε να φτάσει σε αυτό το σημείο;

Το Business Insider έφτιαξε το «βιογραφικό» του μεγιστάνα με την αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων και παρουσιάζει όλες τις δουλειές που έκανε στο παρελθόν!

Φωτογραφίες: Getty / Ideal Image

Ο Μασκ έστρεψε την προσοχή του στο διάστημα και την ηλεκτρική ενέργεια, δημιουργώντας αρχικά την SpaceX, λίγο αργότερα την Tesla και τέλος την SolarCity.

Όταν η Tesla μπήκε στο χρηματιστήριο το 2010 η περιουσία του Έλον Μασκ εκτινάχθηκε και μέχρι το 2012 είχε μία θέση στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Τα τελευταία 7 χρόνια ο Έλον Μασκ έχει αυξήσει την περιουσία του στα 84,8 δισ. δολάρια και είναι πλέον ο 4ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο!

Διαβάστε επίσης:

Με τα κέρδη ύψους 22 εκατ. δολαρίων από την πώληση της πρώτης του εταιρείας, ο Μασκ δημιούργησε το επόμενο project, επενδύοντας περισσότερα από τα μισά του χρήματα. 

Ήταν η X.com, μία online τραπεζική υπηρεσία, η οποία σύντομα συγχωνεύτηκε με την ανταγωνίστρια εταιρεία και έτσι δημιουργήθηκε η PayPal, με τον Μασκ να κρατά την πλειοψηφία των μετοχών.

Το 2002, το eBay αγόρασε την PayPal και ο Έλον Μασκ πήρε 180 εκατ. δολάρια.

Ο Μασκ αποφοίτησε με τιμές αριστούχου από το Wharton School και συνέχισε στο Stanford για να αποκτήσει PhD, όμως άφησε το πρόγραμμα, μόλις λίγες ημέρες αργότερα για να ιδρύσει την πρώτη διαδικτυακή startup με τον αδερφό του.

Ήταν η Zip2, ένα λογισμικό οδηγού πόλεις για εφημερίδες, την οποία ίδρυσαν με τα 28.000 δολάρια που τους έδωσε ο πατέρας τους. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1999 την πούλησαν έναντι 307 εκατ. δολαρίων.

Μέσα σε δυο χρόνια, ο Μασκ μεταφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια με μερική υποτροφία. Για να καλύψει τα έξοδα φοίτησης ο Μασκ και ο συγκάτοικός του μετέτρεψαν το σπίτι που έμεναν σε «μυστικό μπαρ», το οποίο λειτουργούσε μόνο τα Σαββατοκύριακα και χρέωναν 5 δολάρια στην είσοδο. 

«Πλήρωνα σταδιακά τη σχολή μου και έβγαζα ένα ολόκληρο ενοίκιο με τα κέρδη μιας βραδιάς» έχει πει ο ίδιος.

Το 1990 ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Queens, όπου ξεκίνησε να φτιάχνει υπολογιστές και να πουλάει ανταλλακτικά για υπολογιστές σε συμφοιτητές του.

Αμέσως μετά έκανε πρακτική άσκηση σε κατάστημα της τράπεζας Bank of Nova Scotia, με μισθό 14 δολάρια την ώρα, αφού πήρε μόνος του τηλέφωνο και αυτοπροτάθηκε!

Λίγο πριν γίνει 18 χρονών, ο Μασκ μετακόμισε στον Καναδά όπου έκανε διάφορες χειρωνακτικές εργασίες, όπως φτυάρισμα, κόψιμο ξυλείας και καθάρισμα σε μύλους έναντι 18 δολαρίων την ώρα. 

Ο Έλον Μασκ μεγάλωσε στη Νότια Αφρική και έμαθε μόνος του πως να γράφει κώδικα. Σε ηλικία 12 ετών πούλησε τον πρώτο του κώδικα για ένα βιντεοπαιχνίδι έναντι 500 δολαρίων.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:34

Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί στην πόλη Σλοβιάνσκ από ρωσικό πλήγμα

14:12

JP Morgan: Οι συνέπειες της σύγκρουσης στο Ιράν ίσως διαρκέσουν για δεκαετίες

14:09

Σκάνδαλο στο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου - Πρώην εργαζόμενοι καταγγέλλουν λεκτική και σωματική κακοποίηση

13:56

Kaspersky: Η AI διαγράφει τα ψηφιακά αποτυπώματα, δυσκολεύοντας την ταυτοποίηση επιθέσεων

13:54

Ανοιχτός ο Τραμπ σε διάλογο με Ιράν: «Εξαρτάται από τους όρους» - «Πυρά» στον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ

13:49

Γερμανός ΥΠΕΞ: Εάν η Κύπρος πραγματικά μας χρειαστεί, θα είμαστε παρόντες

13:47

Μειοψηφικό ποσοστό της Coffee Lab απέκτησε η Βενέτης

13:42

Tinos Beach: Το εμβληματικό ξενοδοχείο επιστρέφει ξανά το 2026

13:37

Μητσοτάκης: Ώρα να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες της πυρηνικής ενέργειας

13:36

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών XI: Διάλογος, συνεργασία και καινοτομία στο επίκεντρο μιας κρίσιμης γεωπολιτικής συγκυρίας

13:22

Voucher 750 ευρώ: Αποκαταστάθηκε η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ - Στις 55.000 οι αιτήσεις

13:19

Φον ντερ Λάιεν: «Στρατηγικό σφάλμα» η μείωση του μεριδίου της πυρηνικής ενέργειας στην ΕΕ

13:16

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 5,3% στον δείκτη βιομηχανικής παραγωγής τον Ιανουάριο

13:14

ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση 11,9% στις εξαγωγές τον Ιανουάριο - Στα 2,8 δισ. το εμπορικό έλλειμμα

13:10

UBS: Αυξάνει την τιμή-στόχο για Τρ. Πειραιώς στα 10,80 ευρώ

13:07

Δυναμική παρουσία της ελληνικής αποστολής του ΕΒΕΑ στο Mobile World Congress 2026

13:06

Σκέρτσος: Σεβόμαστε την ελευθερία της έκφρασης - Το ψέμα «τρέχει» πολύ πιο γρήγορα διαχρονικά

13:01

Κίνα: Εκτοξεύτηκαν οι εξαγωγές το δίμηνο παρά τους δασμούς Τραμπ - Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ

12:49

Κοντογεώργης: Σύντομα οι παρεμβάσεις για τον καλύτερο έλεγχο της αγοράς και την αποτροπή αισχροκέρδειας

12:41

Η Βρετανία στέλνει στην Ανατολική Μεσόγειο και δεύτερο πολεμικό πλοίο

12:41

Υδάτινη αποτέφρωση, η βιώσιμη «απάντηση» στην ταφή και την καύση

12:40

Skroutz Plus: Πάνω από 130 ευρώ εξοικονόμησε ο μέσος χρήστης το 2025

12:37

Eπικοινωνία Φιντάν - Αραγτσί για τον ιρανικό πύραυλο στον τουρκικό εναέριο χώρο

12:28

Μακρόν: Παράγοντας ανεξαρτησίας και ενεργειακής κυριαρχίας η πυρηνική ενέργεια

12:20

Λαζαρίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένο»

12:20

Κόστα: Η Ρωσία ο μόνος νικητής του πολέμου στη Μέση Ανατολή

12:14

Κρεμλίνο: Οι προτάσεις Πούτιν για Ιράν παραμένουν στο τραπέζι - Στον «αέρα» οι συνομιλίες με Ουκρανία

12:10

Printec: Νέος Chief Executive Officer ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

12:07

Νέα ώθηση στην ψηφιακή ενδυνάμωση των Δημοσίων Υπαλλήλων στην εποχή του ΑΙ

12:01

Πληθωρισμός Φεβρουαρίου: Άνοδος 2,7% για τον γενικό δείκτη - Ανατίμηση 25,6% στο μοσχάρι, 13,5% στα φρούτα

gazzetta
gazzetta reader insider insider