Τι δουλειές έκανε ο Έλον Μασκ πριν γίνει δισεκατομμυριούχος

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι δουλειές έκανε ο Έλον Μασκ πριν γίνει δισεκατομμυριούχος
Το Business Insider παρουσιάζει το «βιογραφικό» του Έλον Μασκ και απαριθμεί όλες τις δουλειές που τον... έκαναν μεγιστάνα.

Στις 18 Αυγούστου 2020 ο Έλον Μασκ έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ και έγινε ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Το «ράλι» που κατέγραψε η μετοχή της Tesla, κλείνοντας σε επίπεδα ρεκόρ - στα 1.835 δολάρια - εκείνη την ημέρα αύξησε την περιουσία του Μασκ κατά 7,8 δισ. δολάρια σε ένα 24ωρο, φτάνοντας συνολικά τα 84,8 δισ. δολάρια.

Η αύξηση της περιουσίας του Μασκ τον έφερε στην 4η θέση πίσω από τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπερκ, ξεπερνώντας τον μεγιστάνα Μπερνάρντ Αρνό ως τον πλουσιότερο μη-Αμερικανό στη λίστα Bloomberg Billionaires Index.

Όμως πώς κατάφερε να φτάσει σε αυτό το σημείο;

Το Business Insider έφτιαξε το «βιογραφικό» του μεγιστάνα με την αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων και παρουσιάζει όλες τις δουλειές που έκανε στο παρελθόν!

Φωτογραφίες: Getty / Ideal Image

Ο Μασκ έστρεψε την προσοχή του στο διάστημα και την ηλεκτρική ενέργεια, δημιουργώντας αρχικά την SpaceX, λίγο αργότερα την Tesla και τέλος την SolarCity.

Όταν η Tesla μπήκε στο χρηματιστήριο το 2010 η περιουσία του Έλον Μασκ εκτινάχθηκε και μέχρι το 2012 είχε μία θέση στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Τα τελευταία 7 χρόνια ο Έλον Μασκ έχει αυξήσει την περιουσία του στα 84,8 δισ. δολάρια και είναι πλέον ο 4ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο!

Διαβάστε επίσης:

Με τα κέρδη ύψους 22 εκατ. δολαρίων από την πώληση της πρώτης του εταιρείας, ο Μασκ δημιούργησε το επόμενο project, επενδύοντας περισσότερα από τα μισά του χρήματα. 

Ήταν η X.com, μία online τραπεζική υπηρεσία, η οποία σύντομα συγχωνεύτηκε με την ανταγωνίστρια εταιρεία και έτσι δημιουργήθηκε η PayPal, με τον Μασκ να κρατά την πλειοψηφία των μετοχών.

Το 2002, το eBay αγόρασε την PayPal και ο Έλον Μασκ πήρε 180 εκατ. δολάρια.

Ο Μασκ αποφοίτησε με τιμές αριστούχου από το Wharton School και συνέχισε στο Stanford για να αποκτήσει PhD, όμως άφησε το πρόγραμμα, μόλις λίγες ημέρες αργότερα για να ιδρύσει την πρώτη διαδικτυακή startup με τον αδερφό του.

Ήταν η Zip2, ένα λογισμικό οδηγού πόλεις για εφημερίδες, την οποία ίδρυσαν με τα 28.000 δολάρια που τους έδωσε ο πατέρας τους. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1999 την πούλησαν έναντι 307 εκατ. δολαρίων.

Μέσα σε δυο χρόνια, ο Μασκ μεταφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια με μερική υποτροφία. Για να καλύψει τα έξοδα φοίτησης ο Μασκ και ο συγκάτοικός του μετέτρεψαν το σπίτι που έμεναν σε «μυστικό μπαρ», το οποίο λειτουργούσε μόνο τα Σαββατοκύριακα και χρέωναν 5 δολάρια στην είσοδο. 

«Πλήρωνα σταδιακά τη σχολή μου και έβγαζα ένα ολόκληρο ενοίκιο με τα κέρδη μιας βραδιάς» έχει πει ο ίδιος.

Το 1990 ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Queens, όπου ξεκίνησε να φτιάχνει υπολογιστές και να πουλάει ανταλλακτικά για υπολογιστές σε συμφοιτητές του.

Αμέσως μετά έκανε πρακτική άσκηση σε κατάστημα της τράπεζας Bank of Nova Scotia, με μισθό 14 δολάρια την ώρα, αφού πήρε μόνος του τηλέφωνο και αυτοπροτάθηκε!

Λίγο πριν γίνει 18 χρονών, ο Μασκ μετακόμισε στον Καναδά όπου έκανε διάφορες χειρωνακτικές εργασίες, όπως φτυάρισμα, κόψιμο ξυλείας και καθάρισμα σε μύλους έναντι 18 δολαρίων την ώρα. 

Ο Έλον Μασκ μεγάλωσε στη Νότια Αφρική και έμαθε μόνος του πως να γράφει κώδικα. Σε ηλικία 12 ετών πούλησε τον πρώτο του κώδικα για ένα βιντεοπαιχνίδι έναντι 500 δολαρίων.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:35

Σοφία Ζαχαράκη:  Εντός του Απριλίου 120 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία των Ιδρυμάτων

10:25

CNN: Η οικονομία των ΗΠΑ εξαρτάται από τα Στενά του Ορμούζ πολύ περισσότερο απ' όσο έχει παραδεχτεί ο Τραμπ

10:24

ΚPMG Global M&A Outlook 2026: Οι 5 βασικές δυνάμεις στη στρατηγική συναλλαγών

09:39

Άρση της ασυλίας του ζητεί ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ, Λάκης Βασιλειάδης

09:35

Η Snappi συμμετέχει στο Fuel Pass με πολλαπλά οφέλη για τους δικαιούχους

09:31

Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές - Δεν έγινε τίποτα παράνομο»

09:22

Axios: Προσπάθειες της ύστατης στιγμής για κατάπαυση πυρός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν για 45 ημέρες

09:16

Συνεχίζεται η διαδικασία των νομιμοποιήσεων στη δίκη των Τεμπών

09:15

Νέοι μισθοί σε Δημόσιο και ΟΤΑ με παραδείγματα

09:00

Ταξίδι στο διάστημα με εισιτήριο 750.000 δολαρίων!

08:57

Brent: Με το βλέμμα πάνω από τα 100 δολάρια - Εντείνονται οι πιέσεις στις τιμές καυσίμων

08:46

Για «παραλήρημα» του προέδρου Τραμπ που «απειλεί να διαπράξει εγκλήματα πολέμου», μιλούν οι Δημοκρατικοί

08:38

Ακαθάριστα οικόπεδα: Πότε γίνονται οι καθαρισμοί και πώς δηλώνονται

08:34

SKAG: Η είσοδος σε νέο κλάδο και η επενδυτική στρατηγική ως το 2030

08:12

Κατώτατος μισθός: Πόσο θα φτάσει το επίδομα αδείας και το Δώρο Χριστουγέννων - Αυξήσεις σε νυχτερινά, υπερωρίες, κυριακάτικα

07:57

Σχέδιο «κατεβάστε τον διακόπτη» στο Δημόσιο - Τι ζητούν οι Βρυξέλλες 

07:51

Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν drone στη Σαουδική Αραβία

07:44

ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ: Τι αλλάζει σε προσλήψεις προσωπικού και επιλογή γενικών διευθυντών

07:41

Η «καταιγίδα» ΟΠΕΚΕΠΕ, το «βαθύ κράτος» και το μήνυμα Μητσοτάκη

07:34

Στενά του Ορμούζ, ακριβό ράφι: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή χτυπά το πιάτο του Έλληνα

07:25

Fuel Pass: Ξεκινούν οι αιτήσεις - Η επιδότηση έως 60 ευρώ και η διαδικασία βήμα-βήμα

07:15

«Ανάχωμα» οι υψηλές μερισματικές αποδόσεις για τις τράπεζες

07:08

Fuel… εξαερωμένο - Πιέσεις στην ανάπτυξη - Τι συμβαίνει με τις προμήθειες;

23:58

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας UNESCO GHE – Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

23:28

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στη Σάμο

23:14

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης στοχοποίησαν πετροχημικές εγκαταστάσεις στον Κόλπο

22:47

Χαρδαλιάς: Το Παιδικό Πανεπιστήμιο της Περιφέρειας είναι πλέον θεσμός

22:18

Κίνα: Εκτέλεση ενός Γάλλου πολίτη για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών

22:06

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας, Κεφαλογιάννης, Σκρέκας ζητούν άρση της βουλευτικής τους ασυλίας

21:46

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 2.900 οι παραβάσεις του ΚΟΚ στην Κεντρική Μακεδονία τον Μάρτιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider