Τι δουλειές έκανε ο Έλον Μασκ πριν γίνει δισεκατομμυριούχος

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι δουλειές έκανε ο Έλον Μασκ πριν γίνει δισεκατομμυριούχος
Το Business Insider παρουσιάζει το «βιογραφικό» του Έλον Μασκ και απαριθμεί όλες τις δουλειές που τον... έκαναν μεγιστάνα.

Στις 18 Αυγούστου 2020 ο Έλον Μασκ έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ και έγινε ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Το «ράλι» που κατέγραψε η μετοχή της Tesla, κλείνοντας σε επίπεδα ρεκόρ - στα 1.835 δολάρια - εκείνη την ημέρα αύξησε την περιουσία του Μασκ κατά 7,8 δισ. δολάρια σε ένα 24ωρο, φτάνοντας συνολικά τα 84,8 δισ. δολάρια.

Η αύξηση της περιουσίας του Μασκ τον έφερε στην 4η θέση πίσω από τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπερκ, ξεπερνώντας τον μεγιστάνα Μπερνάρντ Αρνό ως τον πλουσιότερο μη-Αμερικανό στη λίστα Bloomberg Billionaires Index.

Όμως πώς κατάφερε να φτάσει σε αυτό το σημείο;

Το Business Insider έφτιαξε το «βιογραφικό» του μεγιστάνα με την αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων και παρουσιάζει όλες τις δουλειές που έκανε στο παρελθόν!

Φωτογραφίες: Getty / Ideal Image

Ο Μασκ έστρεψε την προσοχή του στο διάστημα και την ηλεκτρική ενέργεια, δημιουργώντας αρχικά την SpaceX, λίγο αργότερα την Tesla και τέλος την SolarCity.

Όταν η Tesla μπήκε στο χρηματιστήριο το 2010 η περιουσία του Έλον Μασκ εκτινάχθηκε και μέχρι το 2012 είχε μία θέση στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Τα τελευταία 7 χρόνια ο Έλον Μασκ έχει αυξήσει την περιουσία του στα 84,8 δισ. δολάρια και είναι πλέον ο 4ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο!

Διαβάστε επίσης:

Με τα κέρδη ύψους 22 εκατ. δολαρίων από την πώληση της πρώτης του εταιρείας, ο Μασκ δημιούργησε το επόμενο project, επενδύοντας περισσότερα από τα μισά του χρήματα. 

Ήταν η X.com, μία online τραπεζική υπηρεσία, η οποία σύντομα συγχωνεύτηκε με την ανταγωνίστρια εταιρεία και έτσι δημιουργήθηκε η PayPal, με τον Μασκ να κρατά την πλειοψηφία των μετοχών.

Το 2002, το eBay αγόρασε την PayPal και ο Έλον Μασκ πήρε 180 εκατ. δολάρια.

Ο Μασκ αποφοίτησε με τιμές αριστούχου από το Wharton School και συνέχισε στο Stanford για να αποκτήσει PhD, όμως άφησε το πρόγραμμα, μόλις λίγες ημέρες αργότερα για να ιδρύσει την πρώτη διαδικτυακή startup με τον αδερφό του.

Ήταν η Zip2, ένα λογισμικό οδηγού πόλεις για εφημερίδες, την οποία ίδρυσαν με τα 28.000 δολάρια που τους έδωσε ο πατέρας τους. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1999 την πούλησαν έναντι 307 εκατ. δολαρίων.

Μέσα σε δυο χρόνια, ο Μασκ μεταφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια με μερική υποτροφία. Για να καλύψει τα έξοδα φοίτησης ο Μασκ και ο συγκάτοικός του μετέτρεψαν το σπίτι που έμεναν σε «μυστικό μπαρ», το οποίο λειτουργούσε μόνο τα Σαββατοκύριακα και χρέωναν 5 δολάρια στην είσοδο. 

«Πλήρωνα σταδιακά τη σχολή μου και έβγαζα ένα ολόκληρο ενοίκιο με τα κέρδη μιας βραδιάς» έχει πει ο ίδιος.

Το 1990 ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Queens, όπου ξεκίνησε να φτιάχνει υπολογιστές και να πουλάει ανταλλακτικά για υπολογιστές σε συμφοιτητές του.

Αμέσως μετά έκανε πρακτική άσκηση σε κατάστημα της τράπεζας Bank of Nova Scotia, με μισθό 14 δολάρια την ώρα, αφού πήρε μόνος του τηλέφωνο και αυτοπροτάθηκε!

Λίγο πριν γίνει 18 χρονών, ο Μασκ μετακόμισε στον Καναδά όπου έκανε διάφορες χειρωνακτικές εργασίες, όπως φτυάρισμα, κόψιμο ξυλείας και καθάρισμα σε μύλους έναντι 18 δολαρίων την ώρα. 

Ο Έλον Μασκ μεγάλωσε στη Νότια Αφρική και έμαθε μόνος του πως να γράφει κώδικα. Σε ηλικία 12 ετών πούλησε τον πρώτο του κώδικα για ένα βιντεοπαιχνίδι έναντι 500 δολαρίων.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Η Επιτροπή Νόμπελ έπεσε θύμα ψηφιακής κατασκοπείας

23:45

Δένδιας: Στόχος η υπογραφή την άνοιξη της ανανέωσης της συμφωνίας Ελλάδας - Γαλλίας για την Άμυνα

23:35

Πρόεδρος Κούβας: Οι ΗΠΑ θέλουν να στραγγαλίσουν την οικονομία της χώρας

23:28

Μετά τις απειλές, ο Τραμπ πιστεύει ότι το Ιράν θέλει να «συνάψει μια συμφωνία»

23:16

Wall Street: 3x3 σερί απωλειών για S&P 500 - Κερδοφόρος ο Ιανουάριος για τους δείκτες

23:01

Γερμανία: Στο 6,6% η ανεργία τον Ιανουάριο - Το υψηλότερο επίπεδο από το 2014

22:48

ΗΠΑ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε 3 εκατομμύρια έγγραφα της υπόθεσης Έπστιν

22:35

Τα πιθανά σενάρια ενός ενδεχόμενου αμερικανικού πλήγματος στο Ιράν

22:20

Τίμερμανς: Η Πράσινη Συμφωνία παραμένει μονόδρομος – Η Ελλάδα να γίνει ενεργειακός κόμβος

22:05

ΗΠΑ: O Λουίτζι Μαντζιόνε δεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή

21:48

Sell off για τα πολύτιμα μέταλλα - Κατρακύλα 30% για ασήμι, «βουτιά» 11% για χρυσό

21:30

Τραμπ: «Πολύ κοντά» μια συμφωνία μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας

21:25

Bloomberg: Η Ελλάδα προειδοποιεί τους πλοιοκτήτες να μην πλέουν κοντά στις ακτές του Ιράν

21:23

Κλήρωση Eurojackpot 30/01/26: Τα αποτελέσματα και οι αριθμοί που κερδίζουν

21:20

Δήμας: Ξεκινά η κατασκευή του βασικού τμήματος του ΒΟΑΚ Ηράκλειο - Χανιά - Κίσσαμος

21:11

Πιερρακάκης στο Economist Impact: Η Ελλάδα έχει κάνει reset - Θεμέλιο της κυριαρχίας η αξιοπιστία

21:05

Ζελένσκι: Η Ουκρανία θα ενισχύσει την αντιαεροπορική της άμυνα εναντίον των drones

21:03

Παναμάς: Η Maersk θα αναλάβει προσωρινά τη διαχείριση δύο λιμανιών στην είσοδο της Διώρυγας

20:56

Κακοκαιρία τριών ημερών από το Σάββατο - Πότε «χτυπά» την Αττική

20:49

Τραμπ: «Δεν ζήτησα από τον Γουόρς να μειώσει τα επιτόκια - Εκείνος το θέλει»

20:45

Στουρνάρας: Σε πολύ ισχυρότερη θέση οι ελληνικές τράπεζες

20:36

Ζελένσκι: Δεν υπήρξαν ούτε ρωσικές, ούτε ουκρανικές επιθέσεις σε ενεργειακούς στόχους

20:22

Γουόλερ (Fed) για επιτόκια: Απαιτούνται περισσότερες περικοπές

20:20

ΕΛΑΣ: Αποκαταστάθηκε η βλάβη στη γραμμή 100 της Άμεσης Δράσης Αττικής

20:15

Ουκρανία: Εσπευσμένη απομάκρυνση οικογενειών με παιδιά από επτά χωριά στο Χάρκοβο

20:09

Η επιλογή Γουόρς για τη Fed ταρακουνά τις αγορές: Άλμα δολαρίου, κατάρρευση πολύτιμων μετάλλων

20:06

Hellenic Train: Με λεωφορεία, από 31 Ιανουαρίου, τα επιβατικά δρομολόγια Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο

19:58

Τραμπ: «Το Ιράν θέλει συμφωνία - Μεγάλη αρμάδα κατευθύνεται στην περιοχή»

19:45

Ουκρανία: Ανησυχίες για την πυρηνική ασφάλεια - ΔΟΑΕ συγκαλεί το Συμβούλιο των κυβερνητών του

19:40

Μητσοτάκης: Οι πολίτες αποδέχονται πως οι δαπάνες για την άμυνα είναι απαραίτητες

gazzetta
gazzetta reader insider insider