Τι δουλειές έκανε ο Έλον Μασκ πριν γίνει δισεκατομμυριούχος

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι δουλειές έκανε ο Έλον Μασκ πριν γίνει δισεκατομμυριούχος
Το Business Insider παρουσιάζει το «βιογραφικό» του Έλον Μασκ και απαριθμεί όλες τις δουλειές που τον... έκαναν μεγιστάνα.

Στις 18 Αυγούστου 2020 ο Έλον Μασκ έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ και έγινε ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Το «ράλι» που κατέγραψε η μετοχή της Tesla, κλείνοντας σε επίπεδα ρεκόρ - στα 1.835 δολάρια - εκείνη την ημέρα αύξησε την περιουσία του Μασκ κατά 7,8 δισ. δολάρια σε ένα 24ωρο, φτάνοντας συνολικά τα 84,8 δισ. δολάρια.

Η αύξηση της περιουσίας του Μασκ τον έφερε στην 4η θέση πίσω από τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπερκ, ξεπερνώντας τον μεγιστάνα Μπερνάρντ Αρνό ως τον πλουσιότερο μη-Αμερικανό στη λίστα Bloomberg Billionaires Index.

Όμως πώς κατάφερε να φτάσει σε αυτό το σημείο;

Το Business Insider έφτιαξε το «βιογραφικό» του μεγιστάνα με την αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων και παρουσιάζει όλες τις δουλειές που έκανε στο παρελθόν!

Φωτογραφίες: Getty / Ideal Image

Ο Μασκ έστρεψε την προσοχή του στο διάστημα και την ηλεκτρική ενέργεια, δημιουργώντας αρχικά την SpaceX, λίγο αργότερα την Tesla και τέλος την SolarCity.

Όταν η Tesla μπήκε στο χρηματιστήριο το 2010 η περιουσία του Έλον Μασκ εκτινάχθηκε και μέχρι το 2012 είχε μία θέση στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Τα τελευταία 7 χρόνια ο Έλον Μασκ έχει αυξήσει την περιουσία του στα 84,8 δισ. δολάρια και είναι πλέον ο 4ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο!

Διαβάστε επίσης:

Με τα κέρδη ύψους 22 εκατ. δολαρίων από την πώληση της πρώτης του εταιρείας, ο Μασκ δημιούργησε το επόμενο project, επενδύοντας περισσότερα από τα μισά του χρήματα. 

Ήταν η X.com, μία online τραπεζική υπηρεσία, η οποία σύντομα συγχωνεύτηκε με την ανταγωνίστρια εταιρεία και έτσι δημιουργήθηκε η PayPal, με τον Μασκ να κρατά την πλειοψηφία των μετοχών.

Το 2002, το eBay αγόρασε την PayPal και ο Έλον Μασκ πήρε 180 εκατ. δολάρια.

Ο Μασκ αποφοίτησε με τιμές αριστούχου από το Wharton School και συνέχισε στο Stanford για να αποκτήσει PhD, όμως άφησε το πρόγραμμα, μόλις λίγες ημέρες αργότερα για να ιδρύσει την πρώτη διαδικτυακή startup με τον αδερφό του.

Ήταν η Zip2, ένα λογισμικό οδηγού πόλεις για εφημερίδες, την οποία ίδρυσαν με τα 28.000 δολάρια που τους έδωσε ο πατέρας τους. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1999 την πούλησαν έναντι 307 εκατ. δολαρίων.

Μέσα σε δυο χρόνια, ο Μασκ μεταφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια με μερική υποτροφία. Για να καλύψει τα έξοδα φοίτησης ο Μασκ και ο συγκάτοικός του μετέτρεψαν το σπίτι που έμεναν σε «μυστικό μπαρ», το οποίο λειτουργούσε μόνο τα Σαββατοκύριακα και χρέωναν 5 δολάρια στην είσοδο. 

«Πλήρωνα σταδιακά τη σχολή μου και έβγαζα ένα ολόκληρο ενοίκιο με τα κέρδη μιας βραδιάς» έχει πει ο ίδιος.

Το 1990 ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Queens, όπου ξεκίνησε να φτιάχνει υπολογιστές και να πουλάει ανταλλακτικά για υπολογιστές σε συμφοιτητές του.

Αμέσως μετά έκανε πρακτική άσκηση σε κατάστημα της τράπεζας Bank of Nova Scotia, με μισθό 14 δολάρια την ώρα, αφού πήρε μόνος του τηλέφωνο και αυτοπροτάθηκε!

Λίγο πριν γίνει 18 χρονών, ο Μασκ μετακόμισε στον Καναδά όπου έκανε διάφορες χειρωνακτικές εργασίες, όπως φτυάρισμα, κόψιμο ξυλείας και καθάρισμα σε μύλους έναντι 18 δολαρίων την ώρα. 

Ο Έλον Μασκ μεγάλωσε στη Νότια Αφρική και έμαθε μόνος του πως να γράφει κώδικα. Σε ηλικία 12 ετών πούλησε τον πρώτο του κώδικα για ένα βιντεοπαιχνίδι έναντι 500 δολαρίων.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:39

ΔΕΗ: Την Πέμπτη η γενική συνέλευση για αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. ευρώ

09:53

OTE: Οχυρωμένος απέναντι στον ανταγωνισμό - Οι προοπτικες σε οπτικές ίνες, 5G και ICT

09:49

ΗΠΑ: Δυο νεκροί από χτύπημα εναντίον σκάφους που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά στον ανατολικό Ειρηνικό

09:45

Με βραδύ ρυθμό οι μετατροπές δανείων σε ελβετικό – Στα 170 εκατ. ευρώ στην Eurobank

09:22

ΤτΕ: Που οφείλεται το στεγαστικό ζήτημα - Οι κρίσιμοι παράγοντες στην προσφορά και ζήτηση κατοικίας

09:06

ΟΟΣΑ: Ρεκόρ Ξένων Άμεσων Επενδύσεων στην Ελλάδα το 2025

08:57

Αγκίστρι: Η ιδανική εκδρομή για τις πρώτες βουτιές

08:49

Βιομεθάνιο και υδρογόνο: Οι κανόνες που θα κρίνουν την αγορά και τις επενδύσεις

08:38

«Βροχή» οι επενδύσεις στον κλάδο τροφίμων και ποτών - Το στοίχημα της ανάπτυξης

08:27

Στροφή από το «λευκό κολάρο» στη φόρμα εργασίας: Η έλλειψη τεχνικών ειδικοτήτων και η αναδίπλωση της αγοράς κατάρτισης

08:20

Μοσχάρι +19%, αρνί +13,3%! Να η ευκαιρία!

08:13

Ταμείο Ανάκαμψης: Σκληρές διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση - Το κρίσιμο χρονοδιάγραμμα

08:06

Ακίνητα - Βραχυχρόνια Μίσθωση: Στις Κυκλάδες τα «πρωτεία» των αποδόσεων - Ανοδική η τάση στην αγορά

08:00

Ποια μέτρα στήριξης και φοροελαφρύνσεις έρχονται - Πώς χτίζεται το πακέτο της προεκλογικής ΔΕΘ

00:05

Fitch: Αμετάβλητη η αξιολόγηση «ΒΒΒ» για την Ελλάδα

23:58

Έρευνα του Κολούμπια εντόπισε σχεδόν 3.000 επιστημονικές δημοσιεύσεις με ψευδείς παραπομπές

23:47

Λίβανος: Τουλάχιστον 10 νεκροί εξαιτίας ισραηλινών πληγμάτων

23:41

Ζελένσκι: Διατάσσει τον στρατό να μην επιτεθεί στην παρέλαση της Κόκκινης Πλατείας για την «Ημέρα της Νίκης»

23:27

Μέχρι το 2060 ο αναπαραγωγικός πληθυσμός της Ελλάδας θα έχει μειωθεί κατά 35% - Τα παράδειγμα Ιθάκης και Γιαννιτσών

23:19

Wall Street: Το deal Intel-Apple ώθησε σε νέα ρεκόρ Nasdaq και S&P 500

22:59

Γερμανία: Χιλιάδες μαθητές διαδηλώνουν κατά της στρατιωτικής θητείας

22:41

Πετρέλαιο: Άνοδος την Παρασκευή μετά τα νέα πλήγματα, πτώση όμως 6% στην εβδομάδα

22:26

Τραμπ: Το αεροσκάφος που του δώρισε το Κατάρ θα είναι έτοιμο την 4η Ιουλίου

22:05

Εβδομαδιαία κέρδη άνω του 2% για τον χρυσό

21:57

Κυρανάκης: «Αυστηρά πρόστιμα σε εταιρείες που πωλούν πατίνια εκτός προδιαγραφών»

21:40

«Ευκαιρία εξίσου πολύτιμη με την ατομική βόμβα τα Στενά» λέει σύμβουλος του Χαμενεΐ

21:30

Ο Τραμπ ανακοίνωσε τριήμερη εκεχειρία στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας - Επιβεβαιώνουν Μόσχα και Κίεβο

21:27

Circana: Άνοδος 6,9% στις πωλήσεις των σούπερ μάρκετ το α’ τρίμηνο

21:08

Βρετανία: Εκλογική συντριβή για τους Εργατικούς στην Ουαλία

21:04

Intel: «Εκτοξεύεται» 15% η μετοχή μετά την προκαταρκτική συμφωνία με την Apple

gazzetta
gazzetta reader insider insider