Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα εξετάζει να καθιερώσει η Ισπανία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα εξετάζει να καθιερώσει η Ισπανία
Η αρμόδια υπουργός τόνισε πως το σχέδιο έχει στόχο «να βοηθήσει τους πολίτες να ξανασταθούν στα πόδια τους το συντομότερο».

Το ενδεχόμενο να εφαρμόσει την καθιέρωση ενός ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, για τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, εξετάζει η ισπανική κυβέρνηση, με φόντο την πανδημία του κορονοϊού που έχει επιφέρει βαρύ πλήγμα στη χώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Business Insider, με τη διαδικασία κατεπείγοντος προωθείται το μέτρο από την κυβέρνηση, με ευρύτερη φιλοδοξία να γίνει εργαλείο που «θα παραμείνει για πάντα».

Πρόκειται για ένα σχέδιο που προβλέπει την καθιέρωση ενός βασικού εισοδήματος για τους πολίτες που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, όσο το δυνατόν συντομότερα, ως μέρος των μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, τόνισε η υπουργός Οικονομικών Νάντια Καλβίνο.

Παράλληλα, η αρμόδια υπουργός τόνισε πως το σχέδιο έχει στόχο «να βοηθήσει τους πολίτες να ξανασταθούν στα πόδια τους το συντομότερο», αν και δεν έκανε λόγο σε συγκεκριμένη ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου ανακούφισης.

«Προσπαθούμε να το εφαρμόσουμε το συντομότερο δυνατόν» δήλωσε και πρόσθεσε πως στόχος είναι η «μόνιμη εφαρμογή» και όχι μόνο ως έκτακτο μέτρο βοήθειας.

Νέα αύξηση των θανάτων από κορονοϊό

Αυξήθηκε και πάλι ο αριθμός των νέων θανάτων από την επιδημία covid-19 στην Ισπανία, με την καταγραφή 743 θανάτων κατά τις τελευταίες 24 ώρες, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 13.798.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα νέα καταγεγραμμένα κρούσματα του κορονοϊού κατά το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε 5.478, ενώ συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας στην Ισπανία ανέρχονται σε 140.510.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πόσα χρήματα παίρνει η Εθνική Ελλάδας για το χάλκινο μετάλλιο στο EuroBasket 2025

Εκτέλεση προϋπολογισμού: Πρωτογενές πλεόνασμα 8,7 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο - Πάνω από τον στόχο τα φοροέσοδα

Πώς οι τράπεζες βάζουν την αποταμίευση στην «πρίζα»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider