Καραμανλής: Το 2023 παραδίδεται το μετρό Θεσσαλονίκης

Nίκος Βέης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καραμανλής: Το 2023 παραδίδεται το μετρό Θεσσαλονίκης
«Ο σχεδιασμός είναι το μετρό να δοθεί ολοκληρωμένο. Όλο το μετρό, μέχρι τον Απρίλιο του 2023», εξήγησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Όλο το μετρό της Θεσσαλονίκης θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο του 2023. Το ανωτέρω σχόλιο έκανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου.

«Όλο το μετρό της Θεσσαλονίκης θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο του 2023», ανέφερε ο κ. Καραμανλής, αναφερόμενος στην ολότητα του έργου.

Σχολιάζοντας όσα έγιναν το τελευταίο 8μηνο, ο υπουργός παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, οι εργασίες προχώρησαν κατά 5,46%, το πρώτο τετράμηνο της νέας διοίκησης και φτάνει πλέον το έργο στο 78%.

«Το μετρό προχώρησε, επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, διότι από το ΣτΕ ξεμπλόκαρε η διαδικασία. Σε αυτό όμως που σας κατηγορούμε», είπε ο Κ. Καραμανλής, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, «είναι ότι η λύση που προκρίνατε για τον σταθμό Βενιζέλου ήταν η χαρά του εργολάβου. Επί των δικών σας ημερών, με τις δικές σας ανεπαρκέστατες κινήσεις, τελικά ο εργολάβος προσέφυγε σε διαιτησία και πήρε έναν σκασμό χρήματα, πάνω από 300 εκατομμύρια, για την καθυστέρηση του έργου».

Ολοκληρωμένο θα δοθεί το έργο

«Ο σχεδιασμός είναι το μετρό να δοθεί ολοκληρωμένο. Όλο το μετρό, μέχρι τον Απρίλιο του 2023», είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: «Έχουμε ξοδέψει σε αρχαιολογικές ανασκαφές, για το μετρό Θεσσαλονίκης, 135 εκατ. ευρώ. Ξέρετε πόσο στοίχισε το μουσείο Ακροπόλεως στην Αθήνα; 120 εκατ. ευρώ. Επομένως αυτή η αντιπαράθεση μεταξύ αρχαιολόγων και της Αττικό Μετρό πρέπει κάποτε να σταματήσει. Πρέπει να πούμε ότι κάποτε σε αυτή τη χώρα, ότι μπορούμε και να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και να ζήσουμε στον 21ο αιώνα. Θέλουμε και μετρό και αρχαία, και δεν ακολουθούμε προτάσεις ανεδαφικές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider