Διεθνή
11-01-2020 | 18:05

Τι στόχους έθετε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ κάθε Πρωτοχρονιά

Μοιράσου το
Τι στόχους έθετε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ κάθε Πρωτοχρονιά

Από το 2009 έως και πέρσι αυτοί είναι, σύμφωνα με το Business Insider, μερικοί από τους ετήσιους στόχους που είχε θέσει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.   

Από το 2009 ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ άρχισε να ανακοινώνει δημόσια, έναν προσωπικό στόχο που θέτει για τη νέα χρονιά. Όπως ο ίδιος είχε εξηγήσει, βάζει μία πρόκληση στον εαυτό του προκειμένου να  διευρύνει τους ορίζοντες του και «να μάθει κάτι για τον κόσμο πέρα ​​από τη δουλειά στο Facebook».

Με την έλευση του 2020, ο Ζούκερμπεργκ έκανε γνωστό ότι δεν θα βάζει πλέον ετήσιους στόχους αλλά θα επικεντρωθεί σε ολόκληρη τη δεκαετία. Όπως είπε ήταν ευτυχής που το έκανε τα προηγούμενα χρόνια αλλά είναι καιρός «για κάτι διαφορετικό».

«Αυτή τη δεκαετία, θα επικεντρωθώ σε μακροπρόθεσμα ζητήματα. Αντί να θέσω στον εαυτό μου προκλήσεις με ορίζοντα ενός χρόνου, προσπάθησα να σκεφτώ πώς ελπίζω να είναι ο κόσμος και η ζωή μου το 2030, ώστε να εξασφαλίσω ότι θα αφιερώσω όλη την προσοχή μου σ' αυτό», έγραψε.  «Θα έχουμε την τεχνολογία για να αισθανόμαστε πλήρως την παρουσία ενός άλλου προσώπου, ανεξάρτητα από το πού θα βρίσκεται αυτό, και η επιστημονική έρευνα θα έχει βοηθήσει να γιατρευτούν και να προληφθούν ασθένειες ώστε το μέσο προσδόκιμο ζωής να παραταθεί κατά 2,5 χρόνια», πρόσθεσε.

Για τον ιδρυτή του Facebook,  μάλιστα μέχρι το τέλος της δεκαετίας οι άνθρωποι θα έχουν εγκαταλείψει το κινητό τηλέφωνο αντικαθιστώντας το με γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας και θα έχουν ευρέως πρόσβαση στην εικονική πραγματικότητα.

Από το 2009 έως και πέρσι αυτοί είναι, σύμφωνα με το Business Insider,  μερικοί από τους ετήσιους στόχους που είχε θέσει ο Μαρκ Ζουκερμπεργκ.   

Το 2017 αποφάσισε ότι θέλει να γνωρίσει έναν άνθρωπο από κάθε Πολιτεία των ΗΠΑ για το 2017. Ο ίδιος και η γυναίκα του επισκέφθηκαν συνολικά  περίπου 30 πολιτείες.

Ο ιδρυτής του Facebook ανακoίνωσε στις αρχές του 2016 ότι θα δημιουργήσει το δικό του σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για το σπίτι του,  το οποίο θα αναλάβει εργασίες όπως το παίξιμο μουσικής, το άναμμα των φώτων, την αναγνώριση επισκεπτών, το άνοιγμα της πόρτας. Ο δεύτερος στόχος της χρονιάς ήταν να τρέξει 365 μίλια.

Εκείνη τη χρονιά ζήτησε τη βοήθεια των χρηστών του Facebook σχετικά με την ετήσια πρόκληση που θα έβαζε στον εαυτό του. Αποφάσισε τελικά να θέσει ως στόχο την ανάγνωση 25 βιβλίων κατά τη διάρκεια του έτους ενώ έφτιαξε μια σελίδα στο Facebook στην οποία συζητούσε με άλλους χρήστες για βιβλία που πρέπει να διαβάσει ο καθένας.

Το 2011 ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι θα γίνει… εν μέρει χορτοφάγος. Συγκεκριμένα αποφάσισε ότι θα τρώει κρέας μόνο εάν το ζώο το έχει σκοτώσει ο ίδιος.

Τη δεύτερη χρονιά ο ιδρυτής του Facebook αποφάσισε να μάθει κινέζικα.  Έπειτα από δύο χρόνια μάλιστα έδειξε την πρόοδο που έχει κάνει, μιλώντας μπροστά σε κινεζικό ακροατήριο.  

Την πρώτη χρονιά, που αποφασίσε να θέτει ετήσιες προκλήσεις στον εαυτό του, ο Μαρκ Ζούκμπεργκ δήλωσε ότι θα  φοράει γραβάτα κάθε μέρα. «Η γραβάτα μου, συμβόλιζε πόσο σοβαρό και σημαντικό ήταν αυτό το έτος», ανέφερε στο Facebook.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.