Οι 10 πιο πλούσιοι μπασκετμπολίστες του κόσμου

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 10 πιο πλούσιοι μπασκετμπολίστες του κόσμου
To νούμερο 1 δεν προκαλεί καμία έκπληξη.

Δεν είναι λίγοι οι παίχτες του NBA που ολοκλήρωσαν τις καριέρες τους πολυεκατομμυριούχοι.

Δεν είναι μόνο τα πλουσιοπάροχα συμβόλαια με τις ομάδες. Οι επιτυχημένοι αθλητές κερδίζουν πολλά χρήματα για την προώθηση προϊόντων, ενώ οι πιο επιχειρηματικά ευφυείς χτίζουν επιχειρήσεις που συνεχίζουν να τους αποφέρουν κέρδη για πολλά χρόνια μετά από την συνταξιοδότηση.

Δείτε τους 10 πλουσιότερους παίχτες του NBA:

Ο πιο διάσημος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών είναι και ο πιο πλούσιος. Χωρίς να προκαλεί καμία έκπληξη ο Μάικλ Τζόρνταν βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με περιουσία 1,5 δισ. δολαρίων. Τα χρήματα δεν προέρχονται μόνο από τα συμβόλαια της 15χρόνης καριέρας του αλλά και από συμφωνίες προώθησης με πολλές εταιρείες όλα αυτά τα χρόνια. 

Ο Τζούνιορ Μπρίτζμαν αγωνίστηκε στο NBA για περίπου 15 χρόνια  με τη φανέλα των Lakers. Αφού εγκατέλειψε τα παρκέ ασχολήθηκε ενεργά με τον κλάδο των εστιατορίων και του γρήγορου φαγητού. Η περιουσία του υπολογίζεται στα 600 εκατ. δολάρια. 

Ο Μάτζικ Τζόνσον δεν άφησε το αποτύπωμα του μόνο στο παρκέ. Υπήρξε πέντε φορές πρωταθλητής με τους LA Lakers (1980, 1982, 1985, 1987, 1988). Θεωρείται ένας από τους 50 καλύτερους παίχτες στην ιστορία του ΝΒΑ. Το 1991 ανακοίνωσε δημόσια ότι ήταν φορέας του AIDS και από τότε ξεκίνησε μια καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το HIV. Έχει αναπτύξει πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ υπήρξε και μέτοχος των Lakers. H περιουσία του υπολογίζεται στα 600 εκατ. δολάρια. 

Ο «Βασιλιάς ΛεΜπρόν» είναι ο μόνος εν ενεργεία παίχτης του NBA που περιλαμβάνεται στους 10 πλουσιότερους του πρωταθλήματος. Ξεκίνησε την πορεία του στο NBA από τους Cleveland Cavaliers, έπαιξε για τέσσερα χρόνια για τους Miami Heat και στη συνέχεια επέστρεψε για ακόμη τέσσερα χρόνια στους Cavaliers. Από το 2018 αγωνίζεται με τους Los Angeles Lakers. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίχτες της τελευταίας 10ετίας. Η περιουσία του υπολογίζεται στα 400 εκατ. δολάρια. 

Ο Σακίλ Ο’ Νιλ ξεκίνησε την καριέρα του στους Orlando Magic το 1992. Ακολούθησαν οι LA Lakers με τους οποίους κατέκτησε 3 πρωταθλήματα ΝΒΑ (2000-2002), ενώ και τις τρεις αυτές χρονιές αναδείχθηκε MVP των τελικών. Κατέκτησε άλλο ένα πρωτάθλημα το 2006 με τους Miami Heat και ολοκλήρωσε την πλούσια καριέρα του στους Βoston Celtics (2010-2011). Ο «Shaq» είναι και ράπερ έχοντας κυκλοφορήσεις τέσσερα άλμπουμ. Σήμερα είναι αναλυτής για το τηλεοπτικό πρόγραμμα Inside the NBA. Η περιουσία του υπολογίζεται στα 400 εκατ. δολάρια. 

O Κόμπι Μπράιαντ θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίχτες του ΝΒΑ της γενιάς του. Έπαιξε για το σύνολο της καριέρας του με τη φανέλα των Los Angeles Lakers. Ο Μπράιαντ είναι ο 3ος σκόρερ στην ιστορία του NBA με 33.643 πόντους συνολικά έχοντας. Κατέκτησε 5 πρωταθλήματα, 1 βραβείο MVP της Regular Season (2008), 2 βραβεία MVP των τελικών του NBA (το 2009 και το 2010) και 5 βραβεία MVP σε All-Star Game. Η περιουσία του υπολογίζεται στα 350 εκατ. δολάρια. 

Ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον ξεκίνησε και τελείωσε την καριέρα του στους San Antonio Spurs. Είχε το παρατσούκλι «Ο Ναύαρχος» καθώς είχε υπηρετήσει στο αμερικανικό πολεμικό ναυτικό.  Κέρδισε δύο πρωταθλήματα ΝΒΑ (το 1999 και το 2003) καθώς και δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια με τις ΗΠΑ (1992 και 1996). Η περιουσία του υπολογίζεται στα 200 εκατ. δολάρια με πολλές επενδύσεις στην αγορά ακινήτων. 

Η επαγγελματική καριέρα του Νιγηριανού Χακίμ Ολάζουον  ξεκίνησε το 1984 με τους Houston Rockets όπου έμεινε για 17 χρόνια μέχρι το 2001. Την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε για τους Toronto Raptors και στη συνέχεια αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Το 2016 μπήκε στο FIBA Hall of Fame. Η περιουσία υπολογίζεται στα 200 εκατ. δολάρια, μεγάλο κομμάτι της οποίας προέρχεται από επενδύσεις στο real estate. 

O Γκαρνέτ ξεκίνησε την καριέρα του στο ΝΒΑ από τους Minnesota Timberwolves. Έμεινε στην ομάδα της Μινεσότα για 10 χρόνια και στη συνέχεια πήγε στους Boston Celtics όπου έμεινα για έξι χρόνια. Επόμενος σταθμός οι Brooklyn Nets και μετά πίσω στους Timberwolves για μικρό χρονικό διάστημα. Είναι από τους λίγους παίκτες του NBA που έχει κερδίσει τον τίτλο του Most Valuable Player καθώς αυτό του Defensive Player of the Year. Η περιουσία του Γκαρνέτ υπολογίζεται στα 190 εκατ. δολάρια. 

Ο Γκραντ Χιλ είχε μια γεμάτη καριέρα: Ξεκίνησε με τους Detroit Pistons το 1994, έξι χρόνια αργότερα πήγε στους Orlando Magic και στη συνέχεια στους Phoenix Suns μέχρι το 2012. Έκλεισε την καριέρα του στους Los Angeles Clippers και μετά την συνταξιοδότηση του από τα παρκέ συνέχισε ως σχολιαστής και αναλυτής του ΝΒΑ. Η περιουσία του υπολογίζεται στα 180 εκατ. δολάρια. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:24

Wall Street: Ολοκαίνουργια αβεβαιότητα μετά τις απειλές Τραμπ σε EE και Apple

22:58

Πωλείται το εμβληματικό σπίτι της ταινίας «Breakfast at Tiffany’s» έναντι 15 εκατ. δολαρίων

22:37

Κέρδη για το πετρέλαιο με το βλέμμα στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

22:22

Συνάντηση Ερντογάν - Σάντσεθ: «Σημαντικό βήμα οικοδόμησης εμπιστοσύνης οι συνομιλίες για την Ουκρανία»

22:03

Τραμπ: «Οι δασμοί στην Apple θα ισχύουν και για την Samsung» - «Δεν ψάχνω για συμφωνία με την ΕΕ»

22:00

Τραμπ: Υπέγραψε διατάγματα για την πυρηνική ενέργεια - Άδειες λειτουργίας αντιδραστήρων σε 18 μήνες

21:50

Ιράν-ΗΠΑ: Ολοκληρώθηκε με «κάποια πρόοδο» ο πέμπτος γύρος συνομιλιών για τα πυρηνικά

21:41

Σε υψηλό δύο εβδομάδων ο χρυσός - Άνοδος 2% μετά τις νέες δηλώσεις Τραμπ

21:29

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί έποικοι πυρπόλησαν αυτοκίνητα και σπίτια Παλαιστινίων στο χωριό Μπρούκιν

21:14

DW: Χάνει το ενδιαφέρον του ο Τραμπ για την Ουκρανία

20:53

Λαβρόφ: Θα στείλουμε στο Κίεβο τους όρους για συμφωνία μόλις ολοκληρωθεί η ανταλλαγή των αιχμαλώτων πολέμου

20:41

Παλαιστίνη: Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια λεηλατήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας

20:24

Αμβούργο: 12 τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό - Τρεις σε κρίσιμη κατάσταση

20:18

Έκκληση από Ιταλία και Δανία για το μέλλον των διεθνών συνθηκών που αφορούν την μετανάστευση

20:08

Θα αφήσει ο Τραμπ εκτός Χάρβαρντ μία πριγκίπισσα του Βελγίου;

20:01

Δασμοί: Η απειλή Τραμπ και το τελεσίγραφο της 14ης Ιουλίου

19:53

Ουκρανία: Το Κίεβο ισχυρίζεται ότι έπληξε εργοστάσιο συσσωρευτών στη Ρωσία

19:52

Χάρβαρντ: Δικαστικό «μπλόκο» στην απαγόρευση εγγραφής ξένων φοιτητών από την κυβέρνηση Τραμπ

19:41

Υπ. Κλιματικής Κρίσης: Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για την πολιτική προστασία και το Πυροσβεστικό Σώμα

19:30

ΕΟΔΥ: Ανακοίνωση για τους ελέγχους με αφορμή το περιστατικό λοίμωξης από στρεπτόκοκκο

19:15

ΕΚΤ: Η ξηρασία απειλεί έως το 15% της παραγωγής στην ευρωζώνη

19:13

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές μετά τις νέες απειλές Τραμπ για δασμούς - Απώλειες άνω του 1%

19:00

Enterprise Greece: Η Ελλάδα ανερχόμενος κόμβος βιο-καινοτομίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

18:50

Γαλλία: Οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα «δείχνουν προς την κατεύθυνση της γενοκτονίας»

18:45

e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 30 Μαΐου

18:30

Noval Property: Λήξη 7ης περιόδου εκτοκισμού πράσινου κοινού ομολογιακού δανείου

18:28

AS Company: Πώληση εννέα ακινήτων έναντι 3 εκατ. ευρώ στην Ελούντα

18:13

ΑΑΔΕ: Eνισχύεται με 385 νέους εφοριακούς και τελωνειακούς υπαλλήλους

18:10

Πιερρακάκης: Σχεδιάζουμε το μέλλον μας με αυτοπεποίθηση και αξιοπιστία

17:57

The Aficionados’ Series: Ένα συναρπαστικό και premium ταξίδι ξεκινάει στο καταπράσινο Γκλοφ Γλυφάδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider