Ειδήσεις | Διεθνή
21-07-2019 | 18:42

Οι τρεις μετοχές που αποφέρουν κέρδη ακόμη και σε περιόδους ύφεσης

Μοιράσου το
Οι τρεις μετοχές που αποφέρουν κέρδη ακόμη και σε περιόδους ύφεσης

Περίοδοι που φαινομενικά δεν μοιάζουν ευνοϊκές για τους επενδυτές που κυνηγούν τα μέγιστα δυνατά κέρδη.

Εμπορικός πόλεμος, ύφεση, κρίση. Περίοδοι που φαινομενικά δεν μοιάζουν ευνοϊκές για τους επενδυτές που κυνηγούν τα μέγιστα δυνατά κέρδη.

Κι όμως υπάρχει λύση. Σύμφωνα με τον Brian Beitner της Chautauqua Capital Management, η λύση είναι η εξής: Στις δύσκολες περιόδους για τις αγορές, θα πρέπει να αποφεύγονται οι επενδύσεις που συνδέονται με την ευνοϊκή έκβαση ενός εμπορικού πολέμου, ή μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Brian Beitner, υπάρχουν τρεις εταιρείες, των οποίων τα επιχειρηματικά μοντέλα τους δίνουν το πλεονέκτημα που χρειάζονται για να τα «βγάλουν πέρα» σε έναν εμπορικό πόλεμο ή μια ύφεση της οικονομίας.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο ίδιος δεν «ποντάρει» στην επιτυχία των εμπορικών διαπραγματεύσεων και κατ’ επέκταση στον τερματισμό του εμπορικού πολέμου.

Οι τρεις εταιρείες που μπορούν, κατά τον Brian Beitner, να «αντέξουν τα πάντα», είναι οι εξής:

Τα αρχικά της BYD σημαίνουν «Build Your Dream» (Χτίσε το όνειρό σου) και πρόκειται για την κινεζική εταιρεία που παράγει τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παγκοσμίως. Η εταιρεία σε ετήσια βάση μετρά αύξηση πωλήσεων κατά 26%.

Η Temenos είναι μια ελβετική εταιρεία software τραπεζικών συστημάτων, γνωστή για τις υπηρεσίες της από τις ΗΠΑ μέχρι και την Ασία. Έχει κεφαλαιοποίηση 12,6 δισ. δολάρια, ενώ σε ετήσια βάση μετρά αύξηση πωλήσεων κατά 14%. Οι αποδόσεις της την τελευταία τριετία αγγίζουν το 244%.

Η ASML είναι μια ολλανδική εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού ημιαγωγών, με κεφαλαιοποίηση στα 78,6 δισ. δολάρια. Η μετοχή της είναι μέρος των ευρωπαϊκών δεικτών Stoxx 50 και Stoxx Europe 600. Σε ετήσια βάση μετρά αύξηση πωλήσεων κατά 28%, ενώ οι αποδόσεις της την τελευταία τριετία αγγίζουν το 112%.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.