Forbes: Οι συγγραφείς που πλούτισαν το 2018 (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Forbes: Οι συγγραφείς που πλούτισαν το 2018 (pics)

Λίγο πριν την εκπνοή του 2018, το περιοδικό Forbes έδωσε στη δημοσιότητα την καθιερωμένη λίστα με τους 11 πιο ακριβοπληρωμένους συγγραφείς της χρονιάς. Έχοντας πουλήσει 24.5 εκατ. βιβλία μόνο στις Η.Π.Α., τα συνολικά κέρδη και των 11 αγγίζουν τα 283 εκατ. δολάρια.

Τα στοιχεία αφορούν τα βιβλία που πουλήθηκαν από την 1η Ιουνίου του 2017 έως την 1η Ιουνίου του 2018 και από αυτά εξαιρούνται τα ebooks αλλά και οι φόροι ή τα ποσοστά σε ατζέντηδες, μάνατζερ, δικηγόρους κλπ.

Ξεφυλλίζοντας τη λίστα του Forbes και φέτος θα συναντήσουμε μερικές από τις πιο διάσημες και δυνατές πένες παγκοσμίως, όπως αυτές των: Τζέιμς Πάτερσον, Στίβεν Κινγκ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ., νέες εισόδους όπως τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Μάικλ Γουλφ που προκάλεσε «σεισμό» στις Η.Π.Α. με το βιβλίο του «Fire and Fury: Ιnside the Trump White House» («Φωτιά και θυμός: Μέσα στον Λευκό Οίκο του Τραμπ»), στο οποίο καταγράφει άγνωστες πτυχές της καθημερινότητας του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και απουσίες όπως εκείνη της Πόλα Χόκινς, της διάσημης συγγραφέως του παγκόσμιου εκδοτικού φαινομένου, με περισσότερα από 20 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως «Το Κορίτσι του Τρένου», αφού το δεύτερο βιβλίο της «Στην Παγίδα του Νερού» απέτυχε να ακολουθήσει την ίδια επιτυχημένη πορεία του προκατόχου του.

Για 10η φορά στην εικοσαετή ιστορία της λίστας του Forbes, την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο πολυγραφότατος Αμερικανός συγγραφέας, Τζέιμς Πάτερσον! Ίσως ο πιο ευπώλητος συγγραφέας στον κόσμο, κυκλοφόρησε πάνω από 20 βιβλία (!) την περίοδο που εξετάζει η λίστα, ενώ την επόμενη χρονιά τα κέρδη του αναμένεται να αυξηθούν περισσότερο, καθώς το best-seller «The President Is Missing» κυκλοφόρησε 4 Ιουνίου 2018, τρεις μόλις μέρες μετά την ετήσια χρονική διάρκεια που καταγράφει το Forbes. Το πολιτικό θρίλερ του Πάτερσον που έγραψε σε συνεργασία με τον Μπιλ Κλίντον άγγιξε τα 260.000 αντίτυπα την πρώτη μόλις εβδομάδα της κυκλοφορίας του, ενώ μέχρι σήμερα έχει πουλήσει 660.000 αντίτυπα! Να σημειώσουμε παράλληλα, ότι η μεγάλη δημοτικότητα του Πάτερσον αλλά και οι τεράστιες πωλήσεις τον βιβλίων του είχαν ως αποτέλεσμα να κατέχει σήμερα το ρεκόρ Γκίνες για τις περισσότερες φορές που βρέθηκε μυθιστόρημα του στη λίστα ευπώλητων βιβλίων της εφημερίδας New York Times.

Η συγγραφέας της πολυβραβευμένης σειράς περιπετειών µε ήρωα τον Χάρι Πότερ, η οποία αποτελείται από εφτά βιβλία που έχουν πουλήσει περισσότερα από 450 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και 8 κινηματογραφικές ταινίες από τη Warner Bros., έχει δει τις πωλήσεις των βιβλίων της να κατρακυλούν χωρίς νέα κυκλοφορία για τον διάσημο μάγο. Ωστόσο η Ρόουλινγκ δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, αφού κατά ένα μαγικό τρόπο, συνεχίζει να βάζει αρκετό ζεστό χρήμα στο πορτοφόλι της. Κάτι τα θεματικά πάρκα Χάρι Πότερ, κάτι οι θεατρικές παραγωγές «Χάρι Πότερ» και «Cursed Child» σε Μπρόντγουεϊ και West End, κάτι η σειρά των 5 συνολικά ταινιών «Φανταστικά Ζώα Και Που Βρίσκονται» έχουν βάλει 54 εκατ. δολάρια επιπλέον στο ταμείο της διάσημης συγγραφέως.

To τελευταίο εξάμηνο του 2017 και το πρώτο του 2018 αδιαμφισβήτητα ήταν μια εξαιρετική περίοδος για το... πορτοφόλι του «Βασιλιά» του τρόμου! Ο πολυγραφότατος Κινγκ όχι μόνο πούλησε 2.7 εκατ. βιβλία στις Η.Π.Α. την περίοδο αυτή αλλά παράλληλα είδε τα κέρδη του να διπλασιάζονται σε σύγκριση με την περσινή χρονιά! Σε αυτό βέβαια βοήθησε και η νέα κινηματογραφική μεταφορά του πασίγνωστου συγγραφικού θρίλερ του 1986 «Το Αυτό» που σάρωσε το παγκόσμιο box office με κέρδη που έφτασαν τα 700 εκατ. δολάρια παγκοσμίως! Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το φιλμ -με κόστος παραγωγής 35 εκατ. δολάρια- κατάφερε να γίνει η πιο επιτυχημένη ταινία τρόμου, ενώ μέσα στο 2019 θα δούμε και το πολυαναμενόμενο σίκουελ της ταινίας με τίτλο «Το Αυτό: Κεφάλαιο 2».

Ο Τζον Γκρίσαμ -ευτυχώς- εγκατέλειψε νωρίς τη δικηγορία για να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη συγγραφή κατακτώντας τους κριτικούς, το κοινό και τις λίστες ευπώλητων βιβλίων. Από την 1η Ιουνίου 2017 έως την 1η Ιουνίου 2018, έφυγαν 2.6 εκατ. βιβλία του από τις προθήκες των αμερικανικών βιβλιοπωλείων, αυξάνοντας την περιουσία του κατά 21 εκατ. δολάρια. Δυο μάλιστα από τα δικαστικά θρίλερ του Γκρίσαμ, «Camino Island» και «The Rooster Bar» βρίσκονταν στη λίστα με τα 10 ευπώλητα βιβλία του 2017. Αρκετά επίσης από τα βιβλία του συγγραφέα έχουν μεταφερθεί με μεγάλη επιτυχία και στον κινηματογράφο.

Ο Τζεφ Κίνι είναι ο Νο1 ευπώλητος συγγραφέας της εφημερίδας New York Times και έξι φορές νικητής στα Βραβεία Nickelodeon Kids’ Choice, στην κατηγορία Αγαπημένο Βιβλίο, για τη σειρά «Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα». Επίσης, από το περιοδικό Time έχει ανακηρυχθεί ένας από τους «100 Ανθρώπους στον Κόσμο με τη Μεγαλύτερη Επιρροή». Τον περασμένο Μάρτιο η δημοφιλής σειρά βιβλίων «Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα» ξεπέρασε τα 200 εκατ. αντίτυπα σε όλο τον πλανήτη. Όταν δεν είναι απασχολημένος με τη συγγραφή best-seller (τα βιβλία του στην Αμερική πούλησαν 3.5 εκατ. αντίτυπα), ο Κίνι ασχολείται με το βιβλιοπωλείο του στο Πλέινβιλ της Μασαχουσέτης.

Το «Origin», το τελευταίο συγγραφικό έργο του Νταν Μπράουν αποτέλεσε ακόμα ένα παγκόσμιο best-seller για τον Αμερικανό σταρ-συγγραφέα μυθιστοριογραφίας θρίλερ. Μόνο στις Η.Π.Α. η τελευταία περιπέτεια του καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκτον πούλησε πάνω από 700.000 αντίτυπα κάνοντας το συγγραφέα του «Κώδικα Ντα Βίντσι» πλουσιότερο κατά 18.5 εκατ. δολάρια. Παράλληλα, όσοι φαν του Λάνγκτον επιθυμούν να ακολουθήσουν τα βήματα του δημιουργού του γράφοντας συναρπαστικά θρίλερ, μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα που δίνει ο συγγραφέας online, μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα MasterClass. Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί, ότι ο Νταν Μπράουν διαθέτει τα έσοδα από τα μαθήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το πολυσυζητημένο βιβλίο του δημοσιογράφου και συγγραφέα, Μάικλ Γουλφ κυριολεκτικά προκάλεσε «σεισμό» στην Αμερική. Στις 336 σελίδες του βιβλίου «Fire and Fury: Ιnside the Trump White House» («Φωτιά και θυμός: Μέσα στον Λευκό Οίκο του Τραμπ») ο Γουλφ προχωρά σε πολλές πικάντικες αποκαλύψεις για τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ και σπάει κάθε ρεκόρ στις λίστες των ευπώλητων βιβλίων στην Αμερική. Σε μόλις τρεις εβδομάδες από την κυκλοφορία του, το αποκαλυπτικό βιβλίο πουλάει 1.7 εκατ. αντίτυπα (σε φυσική και ψηφιακή μορφή) και όπως είναι αναμενόμενο προκαλεί την οργή του Αμερικανού Προέδρου, ο οποίος με ανάρτησή σου στο Twitter δηλώνει: «Ο Μάικλ Γουλφ είναι ένας αποτυχημένος που πλάθει ιστορίες για να πουλήσει το απόλυτα βαρετό και αναξιόπιστο βιβλίο του».  Ο αποτυχημένος, κατά τον Τραμπ, Γουλφ είδε πάντως τα έσοδά του να αυξάνονται κατά 13 εκατ. δολάρια, ενώ έχει υπογράψει ένα επταψήφιο συμβόλαιο για τη συνέχεια του βιβλίου του και έχει δώσει τα δικαιώματα για την κινηματογραφική και τηλεοπτική του μεταφορά. 

Έχοντας γράψει περισσότερα από 80 µυθιστορήµατα που κυκλοφορούν σε περισσότερες από 40 χώρες με πάνω από 800 εκατοµµύρια αντίτυπα και έχοντας λάβει πολλές τιµητικές διακρίσεις και βραβεία, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στο εξωτερικό, η Στιλ δεν θεωρείται τυχαία η «Βασίλισσα» του αισθηματικού μυθιστορήματος. Η προηγούμενη περίοδος ήταν άλλη μια πολυάσχολη χρονιά για την πολυδιαβασμένη συγγραφέα η οποία κυκλοφόρησε 6 βιβλία! Εκτός από τις διακρίσεις και τα βιβλία, η Στιλ είναι και μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στην Αμερική με περιουσία που φτάνει τα 350 εκατ. δολάρια!

Η «αγαπηµένη συγγραφέας της Αµερικής» σύµφωνα µε το περιοδικό New Yorker, έχει γράψει πάνω από 190 µυθιστορήµατα και έχει πουλήσει πάνω από 400.000.000 αντίτυπα, ενώ θεωρείται ζωντανός θρύλος του αισθηµατικού µυθιστορήµατος. Ύστερα από µια σύντοµη καριέρα ως γραµµατέας, η Ρόμπερτς ξεκίνησε να γράφει κατά τη διάρκεια µιας χιονοθύελλας, έχοντας αποκλειστεί από το χιόνι στο σπίτι µε τα δυο της παιδιά. Από τότε αφοσιώθηκε στη συγγραφή η οποία της έχει αποφέρει μια περιουσία που αγγίζει τα 390 εκατ. δολάρια. Από τον Ιούνιο του 2017 έως τον Ιούνιο του 2018, η συγγραφέας της αγάπης και του έρωτα πούλησε στις Η.Π.Α πάνω από 1.5 εκατ. αντίτυπα...

Είναι ένας από τους πιο διάσημους και αγαπητούς συγγραφείς εφηβικών βιβλίων στον κόσμο. Ο Αμερικανός συγγραφέας της best-seller σειράς βιβλίων «Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι», έως την 1η Ιουνίου 2018 (από την 1η Ιουνίου 2017) πούλησε 2.1 εκατ. βιβλία μόνο στις Η.Π.Α. Την προηγούμενη χρονιά ο Ρίορνταν κυκλοφόρησε δυο βιβλία για εφήβους ενώ ακόμα ένα θα βρεθεί στις προθήκες των βιβλιοπωλείων τον Ιανουάριο.

Το σεξ πουλάει και αυτό είναι κάτι που γνωρίζει πολύ καλά η Βρετανίδα συγγραφέας της τριλογίας «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι». Με τις πικάντικες, BDSM ερωτικές περιγραφές της πέτυχε να πουλήσει 150 εκατ. αντίτυπα της τριλογίας της παγκοσμίως και να τη δει να ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη.  Ωστόσο, η τελευταία της κυκλοφορία με τίτλο «Darker», η οποία ουσιαστικά αποτελεί τη συνέχεια του «Γκρέυ: Οι πενήντα αποχρώσεις του γκρι μέσα από τα μάτια του Κρίστιαν», έκανε ντεμπούτο με 300.000 λιγότερα αντίτυπα από το τελευταίο βιβλίο της τριλογίας «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι: Απελευθέρωση» οι πωλήσεις του οποίου άγγιξαν τα 371 εκατ. δολάρια παγκοσμίως.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:59

Προειδοποίηση Scicluna: Αντιμέτωπη με διπλό χτύπημα η Ευρώπη εάν η ΕΚΤ δεν μειώσει τα επιτόκια

16:33

Ερντογάν: Η επίσκεψη Μητσοτάκη αποτελεί σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

16:22

Μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους του Βόλου και της Μαγνησίας

16:18

Νέο αίμα στον ΣΦΕΕ: Ποιοι συστήνουν το νέο 11μελές ΔΣ

16:14

ΑΑΔΕ: Ψηφιακά οι δηλώσεις φόρου δωρεάς προς ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα

16:09

Ανδρουλάκης: «Στις 9 Ιουνίου να υπάρχει δύναμη αποδοκιμασίας»

16:05

MicroStrategy: 370 εκατ. δολάρια έχει βγάλει το 2024 ο CEO Μάικλ Σέιλορ λόγω bitcoin

15:55

Σκρέκας: Συνεχείς είναι οι έλεγχοι και στα πρατήρια καυσίμων

15:48

Μπλίνκεν - Σύνοδος G7: Οι ΗΠΑ δεν ενεπλάκησαν στις εκρήξεις στο Ιράν

15:43

Σε εφαρμογή από 1η Ιουλίου η εξαήμερη εργασία: Ποιες επιχειρήσεις εντάσσονται - Πώς θα αμείβονται οι εργαζόμενοι

15:38

Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

15:35

Αξιωματούχος της Χαμάς: Η ισραηλινή «επιθετικότητα» κατά του Ιράν είναι κλιμάκωση σε βάρος της περιοχής

15:29

Τσακλόγλου: Η παροχή μητρότητας που θα λάβει συνολικά η αυτοαπασχολούμενη ασφαλισμένη θα είναι σχεδόν 7.500 ευρώ

15:24

Κασσελάκης: Ο πρωθυπουργός δε χαραμίζει ούτε μία από τις 157 έδρες που διαθέτει

15:20

Βιβλιοπαρουσίαση του έργου του Τσαρλς Νταλάρα «Euroschock»

15:19

Αυγενάκης: Στόχος τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο

15:16

Κομισιόν: Πιο αυστηρές υποχρεώσεις από την ερχόμενη εβδομάδα για sites πορνό

15:13

Εφραίμογλου: Η διαμόρφωση Ευρωπαϊκών Προτύπων Αναφοράς Βιωσιμότητας αφορά όλες τις επιχειρήσεις

15:12

Σεισμός στη Σάμο: Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια

15:09

Βήχας: Πού μπορεί να οφείλεται και τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει

15:03

Η Μαρία Ευθυμίου στο Women's Forum «Είμαι Εδώ Για Εσένα» 2024: «Η σοφία δεν μπορεί να είναι ούτε αρσενική ούτε θηλυκή»

15:00

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν εξαιτίας της ακραίας υποστελέχωσης

14:56

Σχοινάς: Τα ευρωπαϊκά σύνορα στον Έβρο θα συνεχίσουν να φυλάσσονται και να είναι ασφαλή

14:53

Μιχαηλίδου για μη μισθωτές μητέρες: Αποκαταστήσαμε μία μεγάλη αδικία - Θα λαμβάνουν 830 ευρώ το μήνα για εννέα μήνες

14:46

G7: Nα εμποδισθεί μια νέα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

14:46

Χατζηδάκης: Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα

14:31

Ντουμπάι: Περιορίζει τις αφίξεις πτήσεων για να διαχειριστεί τις συνέπειες της καταιγίδας

14:30

Γεωργιάδης: Προκήρυξη για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Κοζάνης

14:28

Μητσοτάκης: Οι ευρωεκλογές είναι μία κρίσιμη εθνική κάλπη και ένα στοίχημα για τη ΝΔ που πρέπει να κερδηθεί

14:21

Άκτωρ: Παρέδωσε τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο Καλλονή – Σίγρι

gazzetta
gazzetta reader insider insider