Το πρώτο φορτηγό (pick up truck) της Tesla, παρουσίασε την Πέμπτη ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας, Έλον Μασκ.

Σύμφωνα με το Business Insider, την βραδιά άνοιξε ο Έλον Μασκ, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή και σχολίασε πως «τα φορτηγά έχουν μείνει τα ίδια για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα», ενώ την ίδια ώρα προβάλλονταν εικόνες από διάφορα συμβατικά φορτηγά, με τίτλο «100 χρόνια από τα ίδια».

Λίγα λεπτά αργότερα, οι παρόντες είχαν την πρώτη εικόνα του Cybertruck, το οποίο «ανέβηκε» στη σκηνή.

Διαθέτει το ίδιο μέταλλο που χρησιμοποιεί η Space X για το Starship

Στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται ο βιομηχανικός σχεδιασμός με γωνίες, ένας μόνο μπροστινός προβολέας που καλύπτει όλο το πρόσθιο μήκος του οχήματος και ένας αντίστοιχος προβολέας στην ουρά.

Σύμφωνα με τον Έλον Μασκ, το Cybertruck διαθέτει έναν έξτρα – σκληρό εξωτερικό περίβλημα κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και τεθωρακισμένα παράθυρα.

1

Όπως αναφέρθηκε, η Tesla χρησιμοποιεί για το Cybertruck το ίδιο μέταλο που χρησιμοποιεί η Space X για το Starship, το οποίο έχει κατασκευαστεί με στόχο τα ταξίδια στον Άρη.

Παράλληλα, περιλαμβάνονται και μερικά πιο συμβατικά χαρακτηριστικά, όπως δύο σειρές καθισμάτων που μπορούν να καθίσουν μέχρι και 6 επιβάτες. Αναρτήσεις που προσαρμόζονται στο βάρος του φορτίου του οχήματος και το σύστημα αυτόματου πιλότου που διαθέτουν τα ημι – αυτοοδηγούμενα οχήματα της Tesla.

Σύμφωνα με τον Έλον Μασκ, το Cybertruck θα είναι διαθέσιμο σε 3 διαφορετικά μοντέλα και η τιμή του θα ξεκινά στη βασική εκδοχή από τα 39.990 δολάρια.