BlackRock: Πήρε το «πορτοκαλί χάπι» και το Bitcoin αναμένεται να «πετάξει»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BlackRock: Πήρε το «πορτοκαλί χάπι» και το Bitcoin αναμένεται να «πετάξει»
Η μεταστροφή του CEO του επενδυτικού κολοσσού υπέρ του κρυπτονομίσματος, αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση στην τιμή του.

Καθώς το Bitcoin επανακάμπτει μετά από ένα χρόνο σκανδάλων και απωλειών στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, ο Μάικ Νόβογκρατζ τονίζει ότι ένας συγκεκριμένος άνδρας στηρίζει τις ελπίδες ότι το Bitcoin θα παραμείνει ανοδικό.

«Το πιο σημαντικό πράγμα που συνέβη φέτος στο Bitcoin είναι ο Λάρι Φινκ», είπε ο Νόβογκρατζ, αναφερόμενος στον τιτάνα επενδύσεων που είναι διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η BlackRock ενθουσίασε την κοινότητα των κρυπτονομισμάτων τον Ιούνιο, όταν υπέβαλε αίτηση για την έναρξη ενός αμοιβαίου κεφαλαίου (ETF) για την παρακολούθηση της τιμής spot του Bitcoin - μια κίνηση που, εάν εγκριθεί, θα μπορούσε ενδεχομένως να πυροδοτήσει ένα νέο κύμα επενδύσεων στο κρυπτονόμισμα. Αλλά ήταν η μετατροπή του Φινκ από σκεπτικιστή έναντι των crypto σε πιστό του Bitcoin – που τώρα το θεωρεί «διεθνές πλεονέκτημα» – που πραγματικά ενθουσίασε τον Νόβογκρατζ.

Το «πορτοκαλί χάπι»

«Πήρε το «πορτοκαλί χάπι», όπως λέμε. Το πορτοκαλί χάπι είναι μια έκφραση, που ισχύει όταν παίρνεις έναν άπιστο και τον κάνεις να πιστεύει στο Bitcoin», είπε ο Νόβογκρατζ, Διευθύνων Σύμβουλος της Galaxy Digital Holdings, στον David Rubenstein σε μια συνέντευξη αυτή την εβδομάδα για ένα επερχόμενο επεισόδιο του Bloomberg Wealth. «Ο Λάρι ήταν άπιστος. Τώρα λέει, «Γεια, αυτό θα είναι ένα παγκόσμιο νόμισμα.» Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο το εμπιστεύονται όλοι».

Η ώθηση του ETF της BlackRock και η εξελισσόμενη στάση του Φινκ αποτελούν μέρος ενός «κύκλου υιοθέτησης», που ο Νόβογκρατζ είπε ότι μπορεί να βοηθήσει το κρυπτονόμισμα να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών των σχεδόν 69.000 δολαρίων που έφτασε το 2021 – ειδικά όταν συνοδεύεται από μια ενδεχόμενη στροφή της Federal Reserve προς τη μείωση των επιτοκίων. Αυτή την εβδομάδα, το Bitcoin κυμαινόταν μεταξύ 29.000 και 30.000 δολαρίων μετά από άνοδο άνω του 70% από έτος μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider