«Έξωση» της Binance εξετάζει και το Βέλγιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έξωση» της Binance εξετάζει και το Βέλγιο
«Ο εισαγγελέας του Στέμματος των Βρυξελλών έχει ενημερωθεί για τις πράξεις που ενδέχεται να συνιστούν ποινικό αδίκημα», ανέφερε η υπηρεσία.

Το Βέλγιο ζήτησε από την Binance να σταματήσει τις δραστηριότητές της στη χώρα, συντασσόμενο με έναν συνεχώς αυξανόμενο κατάλογο ευρωπαϊκών και αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών που κινούνται κατά του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και Αγορών του Βελγίου δήλωσε ότι η Binance παρέχει υπηρεσίες διαπραγμάτευσης και φύλαξης θυρίδων στα εδάφη της, από χώρες που δεν είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, κάτι που απαγορεύεται.

Απαίτησε από την Binance να «λάβει άμεσα μέτρα» για να επιστρέψει σε όλους τους Βέλγους πελάτες τα κρυπτογραφικά κλειδιά και τα εικονικά νομίσματα που κατέχει η Binance για τον λογαριασμό τους» ή να τα μεταφέρει σε εξουσιοδοτημένες εταιρείες. Η Binance, που διοικείται από τον Changpeng Zhao, θεωρεί τον εαυτό της μια εικονική εταιρεία χωρίς έδρα.

«Ο εισαγγελέας του Στέμματος των Βρυξελλών έχει ενημερωθεί για τις πράξεις που ενδέχεται να συνιστούν ποινικό αδίκημα», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υψηλό έτους για το Bitcoin - «Πάτησε» τα 31.000 δολάρια

Η Μόσχα καλεί τον IAEA να εγγυηθεί την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Europol: Εξάρθρωσε αλβανικό δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών

gazzetta
gazzetta reader insider insider