Υψηλό έτους για το Bitcoin - «Πάτησε» τα 31.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υψηλό έτους για το Bitcoin - «Πάτησε» τα 31.000 δολάρια
Πρόκειται για μια εντυπωσιακή μεταστροφή για μια αγορά που πολλοί θεωρούσαν ότι ήταν αντιμέτωπη με τον κίνδυνο αφανισμού.

Το Bitcoin άγγιξε το υψηλότερο επίπεδό του για το 2023, καθώς το ενδιαφέρον για τα crypto αναθερμαίνεται παρά τις πολλαπλές προκλήσεις στην αγορά.

Αναλυτικότερα, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα του κόσμου ξεπέρασε τα 31.013 δολάρια, που αποτελεί όχι μόνο την καλύτερη επίδοσή του για το 2023, αλλά συνιστά και υψηλό έτους (σσ: από τον Ιούνιο του 2022), σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg ενώ από την αρχή της χρονιάς έχει ενισχυθεί σχεδόν κατά 90%. Παράλληλα, κι άλλα cryptos συμπαρασύρονται από την άνοδο του Bitcoin, με το Ether να σημειώνει επίσης ράλι στα 1.914 δολάρια.

Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη εξέλιξη - και επίδειξη ανθεκτικότητας - για μια αγορά που πολλοί είχαν προεξοφλήσει ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης μετά από μια σειρά σκανδάλων και «λουκέτα» σε μεγάλα ανταλλακτήρια, κλυδωνίζοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Η κίνηση - έκπληξη της BlackRock, η οποία υπέβαλε αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για τη δημιουργία spot bitcoin ETF - ανάμεσα σε άλλες αιτήσεις από αμερικανικές εταιρείες - έδωσε ώθηση στο κρυπτονόμισμα, δημιουργώντας νέες πηγές ζήτησης. Η SEC έχει αντισταθεί μέχρι στιγμής σε κάτι τέτοιο, εντούτοις έχουν δημιουργηθεί προσδοκίες ότι τελικά θα μπορούσε να πειστεί.

«Μία έγκριση θα είχε ουσιαστικό αντίκτυπο στη δομή της αγοράς του Bitcoin» ανέφερε ο Vetle Lunde, ανώτατος αναλυτής στην K33 Research. Το κλίμα αισιοδοξίας επισκιάστηκε από τις τελευταίες εξελίξεις στο «μέτωπο» της SEC που έχει βάλει στο στόχαστρο εταιρείες crypto. «Εξακολουθεί να υπάρχουν αρνητικές ειδήσεις στο ρυθμιστικό πεδίο» παρατήρησε μιλώντας στο Bloomberg ο επικεφαλής επενδύσεων της Bitwise Asset Management Inc., Matt Hougan. «Αλλά οι μακροπρόθεσμες προοπτικές φαίνονται εξαιρετικά ισχυρές» τόνισε. Οι επενδυτές φαίνεται να ανησυχούν, επίσης, και από τη στάση των Κεντρικών Τραπεζών όσον αφορά στη νομισματική πολιτική, εκπέμποντας «σήματα» για υψηλότερα επιτόκια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Διασπορά fake news από το ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση Marc: Έως 44,2% η ΝΔ και αυτοδυναμία με 165 έδρες

Υποβρύχιο Titan: Ο κυβερνήτης του βαθυσκάφους ήταν σχολαστικός σε θέματα ασφαλείας, λέει ο συνιδρυτής της OceanGate

gazzetta
gazzetta reader insider insider