«Κόκκινη» εβδομάδα για το Bitcoin με απώλειες σχεδόν 10%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κόκκινη» εβδομάδα για το Bitcoin με απώλειες σχεδόν 10%
«Όσο πιο ισχυρό είναι το αφήγημα για μία ενδεχόμενη ύφεση, τα risk assets όπως το Bitcoin θα δέχονται πιέσεις».

Το Βitcoin βαδίζει προς την ολοκλήρωση μιας πτωτικής εβδομάδας, αφού απώλεσε το μομέντουμ μόλις ξεπέρασε τα 30.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Ιούνιο.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έχει διολισθήσει περίπου 10% από την περασμένη Κυριακή στα περίπου 27.300 δολάρια, συμπληρώνοντας την πρώτη εβδομαδιαία του απώλεια σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, σύμφωνα με το Bloomberg. Το Bitcoin είχε σκαρφαλώσει μέχρι και τα 31.013 δολάρια στις 14 Μαρτίου και έχει ενισχυθεί κατά περίπου 65% φέτος, ενώ αυτή την ώρα σημειώνει οριακή άνοδο 0,46% στα 27.425 δολάρια. Η εβδομαδιαία πτώση έρχεται εν μέσω της βελτίωσης των τραπεζικών καταθέσεων, των αμφίρροπων προοπτικών για υψηλότερα επιτόκια και του ράλι κινδύνου σε ορισμένες αμερικανικές μετοχές.

«Η μόνη ανησυχία είναι αν το ράλι στα 30.000 δολάρια οφειλόταν απλώς στην ένεση ρευστότητας από τη Fed μετά την αποτυχία της SVB ή αν αποτελεί την αρχή μιας νέας ανοδικής πορείας για το Bitcoin», εκτιμά ο Ματ Μάλεϊ, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής αγοράς της Miller Tabak + Co. «Όσο πιο ισχυρό είναι το αφήγημα για μία ενδεχόμενη ύφεση, νομίζω ότι βλέπουμε τα πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία να δέχονται πιέσεις και αυτό περιλαμβάνει και το Bitcoin», υπογραμμίζει η Φιόνα Κινκότα, ανώτερη αναλύτρια χρηματοπιστωτικών αγορών στην City Index.

Παράλληλα, το Ether, επίσης, έχασε 5% την Παρασκευή και μικρότερα tokens όπως τα Solana και Avalanche σημείωσαν πτώση, ενώ οι μετοχές που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα, όπως η Coinbase Global, η Marathon Digital και η MicroStrategy, αποδυναμώθηκαν επίσης την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Πάτησε» τα 2.100 δολάρια το Ether - Ράλι σχεδόν 12% σε 2 ημέρες

Μία από τις αγαπημένες Ferrari του Steve McQueen ψάχνει νέο ιδιοκτήτη

«Φτερά» για περισσότερες από 30 αγορές του κόσμου ανοίγουν τα προϊόντα Coffeeway - Το deal με τη βρετανική Beanies

gazzetta
gazzetta reader insider insider