Tether: Εκτιμήσεις για κέρδη 700 εκατ. δολαρίων - Συνολικά πλεονάζοντα αποθέματα πάνω από 1 δισ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tether: Εκτιμήσεις για κέρδη 700 εκατ. δολαρίων - Συνολικά πλεονάζοντα αποθέματα πάνω από 1 δισ.
Η τελευταία έκθεση που κυκλοφόρησε η Tether για το τρίμηνο του Δεκεμβρίου έδειξε ότι είχε περισσότερα περιουσιακά στοιχεία παρά υποχρεώσεις.

Η εταιρεία κρυπτονομισμάτων Tether εκτιμά ότι θα καταγράψει κέρδη 700 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίμηνο του Μαρτίου, ανεβάζοντας τα συνολικά πλεονάζοντα αποθέματά της σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Αυτό δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας, Πάολο Αρντόινο αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά τα τελευταία στοιχεία.

Η Tether εκδίδει USDT και υποστηρίζεται από περιουσιακά στοιχεία του πραγματικού κόσμου, όπως το Fiat currency και τα αμερικανικά Treasurys, έτσι ώστε να είναι πάντα ένα προς ένα εξαργυρώσιμο με το δολάριο ΗΠΑ. Η Tether πούλησε τελικά όλα τα εμπορικά της χαρτοφυλάκια και μετακινήθηκε σε αμερικανικά Treasurys, τα οποία θεωρούνται πιο σταθερά και αξιόπιστα περιουσιακά στοιχεία. Η εταιρεία παράγει τα λεγόμενα attestations, τα οποία είναι εκθέσεις που συντάσσονται από έναν ελεγκτή για να πιστοποιήσουν τα αποθεματικά της εταιρείας και τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει.

Η τελευταία έκθεση που κυκλοφόρησε η Tether για το τρίμηνο του Δεκεμβρίου έδειξε ότι είχε περισσότερα περιουσιακά στοιχεία παρά υποχρεώσεις.

Στη συνέχεια, η Tether αποκάλυψε τον Φεβρουάριο ότι είχε κέρδη 700 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίμηνο Δεκεμβρίου. Το συνολικό ενεργητικό της εταιρείας μετά την αφαίρεση των υποχρεώσεων ανέρχεται σε 960,6 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Αρντόινο εκτιμά ότι τα πλεονάζοντα αποθέματα θα αυξηθούν κατά 700 εκατομμύρια δολάρια το τρέχον τρίμηνο, το οποίο δεν έχει ακόμη τελειώσει. Αυτό θα ανέβαζε τα πλεονάζοντα αποθεματικά της Tether σε 1,66 δισεκατομμύρια δολάρια. Και θα ήταν η πρώτη φορά που η Tether ξεπερνά το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. «Έτσι, αυτά τα χρήματα μένουν στην Tether προκειμένου να κεφαλαιοποιηθεί περαιτέρω το stablecoin», σημείωσε.

Η αξία όλων των USDT που κυκλοφορούν έχει αυξηθεί σημαντικά αυτόν τον μήνα από 70,98 δισ. δολάρια την 1η Μαρτίου σε 78,14 δισ. δολάρια την Πέμπτη, σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Η αύξηση αυτή προήλθε εν μέρει χάρη στο γεγονός ότι οι άνθρωποι συρρέουν στο USDT μετά την αποκάλυψη ότι η αντίπαλη Circle, η οποία εκδίδει το stablecoin USDC, είχε έκθεση στην καταρρεύσασα πλέον Silicon Valley Bank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Morgan Stanley: Η νομισματική πολιτική αρχίζει να «δαγκώνει» - Ποιες ευρωπαϊκές μετοχές να αποφύγετε και ποιες να αγοράσετε

«Σείεται» η Deutsche Bank: Εκτοξεύτηκαν τα CDS, βυθίζεται η μετοχή

BofA: Πιστωτική κρίση συνεπάγεται ύφεση - Πουλήστε στην τελευταία αύξηση επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider