Ιράν και Ρωσία εξετάζουν την έκδοση stablecoin βασισμένο στον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιράν και Ρωσία εξετάζουν την έκδοση stablecoin βασισμένο στον χρυσό
Για τη δημιουργία ενός «token για την περιοχή του Κόλπου του Περσικού» που θα χρησιμοποιείται πως μέθοδο πληρωμής στις διεθνείς συναλλαγές.

Η κεντρική τράπεζα του Ιράν φέρεται να συνεργάζεται με την κυβέρνηση της Ρωσίας για την έκδοση ενός νέου κρυπτονομίσματος υποστηριζόμενο από τον χρυσό, μετέδωσε το cointelegraph.com.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ιράν συνεργάζεται με τη Ρωσία για τη δημιουργία ενός «token για την περιοχή του Κόλπου του Περσικού» που θα χρησιμοποιείται πως μέθοδο πληρωμής στις διεθνείς συναλλαγές.

Το token σχεδιάζεται να εκδοθεί υπό τη μορφή stablecoin υποστηριζόμενο από τον χρυσό, δήλωσε ο Αλεξάντερ Μπραζνίκοφ, επικεφαλής της ρωσικής ένωσης crypto και blockchain (RACIB).

Το stablecoin έχει στόχο να χρησιμοποιηθεί στις διακρατικές συναλλαγές αντί νομισμάτων όπως το δολάριο των ΗΠΑ, το ρούβλι της Ρωσίας και το ριάλ του Ιράν. Το project μπορεί να έχει ως βάση λειτουργίας τη ρωσική πόλη Αστραχάν, όπου η Μόσχα έχει ξεκινήσει να δέχεται εμπορευματοκιβώτια από το Ιράν, σύμφωνα με αναφορά του πρακτορείου ειδήσεων Vedomosti.

Ο Άντον Τκατσέφ, μέλος της Επιτροπής τεχνολογιών Πληροφοριών και Τηλεπικοινωνιών της ρωσικής Δούμας, ανέφερε πως ένα project κοινού stablecoin θα ήταν δυνατό μόνο όταν η αγορά των ψηφιακών assets έχει ρυθμιστεί πλήρως στη χώρα του. Το ρωσικό κάτω σώμα της Βουλής έχει υποσχεθεί να ξεκινήσει τη ρύθμιση των συναλλαγών σε crypto εντός του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ακόμα και στα 100.000 δολάρια «βλέπουν» το bitcoin ορισμένοι αναλυτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider