Ether: Τριπλάσιο ράλι σε σχέση με το bitcoin, ξεπέρασε το 100%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ether: Τριπλάσιο ράλι σε σχέση με το bitcoin, ξεπέρασε το 100%
Από όταν έπιασε «πάτο» στα μέσα Ιουνίου, το ether έχει υπεραποδώσει σημαντικά έναντι του bitcoin καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη μείζονα αναβάθμιση του blockchain του ethereum.

Από όταν έπιασε «πάτο» στα μέσα Ιουνίου, το ether έχει υπεραποδώσει σημαντικά έναντι του bitcoin καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη μείζονα αναβάθμιση του blockchain του ethereum.

Το bitcoin άγγιξε το χαμηλό των 17.601 δολαρίων στις 19 Ιουνίου και έκτοτε έχει ενισχυθεί κατά περίπου 31% (με βάση την τιμή της Παρασκευής), σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk.

Το ether, το δεύτερο μεγαλύτερο σε αξία κρυπτονόμισμα της αγοράς, διολίσθησε επίσης στο πρόσφατο χαμηλό των 880.93 δολαρίων στις 19 Ιουνίου και έχει επιδοθεί σε ράλι 106% από τότε.

Πλησιάζει το πολυαναμενόμενο upgrade

Η τεράστια απόκλιση στην απόδοση των δύο κρυπτονομισμάτων αποδίδεται σε έναν σημαντικό παράγοντα: την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση του blockchain του ethereum.

Η αναβάθμιση του Ethereum, γνωστή ως «merge» (συγχώνευση), αναμένεται να λάβει χώρα στις 15 Σεπτεμβρίου, μετά από πολλές καθυστερήσεις. Το blockchain θα μεταβεί από το σύστημα «proof-of-work», όπου τεράστιοι αριθμοί υπολογιστών προπαθούν να λύσουν περίπλοκες μαθηματικές εξισώσεις, στο μοντέλο του «proof-of-stake», όπου οι χρήστες θα αξιοποιούν το ήδη υπάρχον cache του ether για να επιβεβαιώνουν συναλλαγές και να «κόβουν» νέα tokens. Οι οπαδοί υποστηρίζουν πως η κίνηση θα κάνει το δίκτυο του ethereum ταχύτερο και πιο ενεργειακά αποδοτικό.

«Το επικείμενο Ethereum Merge είναι η μεγαλύτερη εξέλιξη στα crypto αυτή τη στιγμή και εξηγεί γιατί το ether άφησε τόσο πίσω το bitcoin τον τελευταίο μήνα», δήλωσε ο Antoni Trenchev, συνιδρυτής της πλαρφόρμας συναλλαγών crypto Nexo.

«Ένα blockchain που πλασάρεται ως ενεργειακά αποδοτικό θα αιχμαλωτίζει πάντα τη φαντασία των μαζών και για αυτό αυτή τη στιγμή το ether έχει τον αέρα στα πανιά του ενόψει του Merge, την πορεία προς το proof of stake».

Είναι βιώσιμο το ράλι;

Και το bitcoin αλλά και το ether παραμένουν, ωστόσο, κατά 60% χαμηλότερα σε σχέση με τα ρεκόρ τους, τα οποία πέτυχαν τον Νοέμβριο, ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης της αγοράς κρυπτονομισμάτων φέτος.

Η βιομηχανία επλήγη από μια σειρά περιστατικών χρεοκοπίας, κρίσεων ρευστότητας αλλά και αποτυχημένων projects που αφάνισαν αξία περίπου 2 τρισ. δολαρίων από τα υψηλά στα μέσα Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ethereum: Πέρασε το τελευταίο τεστ και είναι έτοιμο να υιοθετήσει το μοντέλο «proof to stake»

gazzetta
gazzetta reader insider insider